kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Amcam traktörü durdurdu, bir anda ateş açtı

Mehmet Emin GÜZBEY MERKEZ
Afyonkarahisar'da 8 kişinin katledildiği olaydan kurtulan 13 yaşındaki çocuk dehşeti anlattı: "Römorktan atlayıp kaçtım. Amcam peşime düştü. Bağlara girerek, izimi kaybettirdim"..
Afyonkarahisar'ın Karacaören beldesinde önceki gün meydana gelen olayda tapu işlemleri sırasında babasının evini kendi üzerine geçiren Ömer Taşçı (49), evi geri almak için babasının dava açmasından sorumlu tuttuğu kardeşini, onun eşi ve iki çocuğunu tarla dönüşünde av tüfeğiyle öldürmüştü.

'ANNEMİ-BABAMI VURDU'
8 kişinin katledildiği olayın zanlısı Taşçı jandarma tarafından her yerde aranırken, kaçarak ölümden kurtulan 13 yaşındaki S.T. dehşeti anlattı. Traktörle giderken yollarını kesen amcası Ömer Taşçı'nın hiçbir şey söylemeden ateş etmeye başladığını belirten S., "Annemle babamın öldüğünü gördüm. Römorktan atlayıp kaçmaya başladım. Amcam beni de kovaladı. Asmaların içine yattım. Amcam bulunduğum yerden birkaç kez geçti. Uzunca bir süre bekledikten sonra koşarak köye döndüm. Akrabalarıma durumu anlattım. Sonrasını hatırlamıyorum. Kendimden geçmişim" dedi. Katil zanlısı Ömer Taşçı'nın eşi ve çocukları ise "Babası ve annesi onu hep dışladı, koruyup kollamadılar. Hep üvey evlat muamelesi yaptılar. Çıldırttılar" diye konuştular. Yaşamını yitiren Ahmet (45), eşi Hesna (41), KTÜ Eğitim Fakültesi Zihinsel Engelliler Öğretmenliği Bölümü öğrencisi kızı Handan (19), oğlu Mahmut (7) ile kayınbiraderi Kemal Ertan (45), onun eşi Hatice (36), kızı Ayşegül (14) ve annesi Ayşe Ertan'ın (64) cenazeleri otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

İNTİHAR İHTİMALİ
Cinayet zanlısı Ömer Taşçı'yı yakalamak için bölgede arama yapan güvenlik güçlerinin, cinayet zanlısının intihar etme ihtimali üzerinde de durduğu belirtildi. Bölgeyi bilen vatandaşlarla arama çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri, Karacaören beldesinde çıkabilecek herhangi bir olayı da önlemek için 24 saat bölgede bulunuyor.
Haberin fotoğrafları