kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 11 Eylül 2007, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tırnak yiyenler için klinik!

Yeni Haber
Hollanda'da, tırnak yeme alışkanlığından kurtulmak isteyenler için klinik açıldı...
Eski bir sağlık sanayi ve kozmetik girişimcisi olan Alain-Raymond van Abbe, dünyadaki tırnak yiyenlerin sayısının 600 milyonun üzerinde olduğundan hareket ederek, bu "hastalığın" tedavisi için klinik açmaya karar verdi.

Van Abbe, 4 haftada tırnak yeme alışkanlığına ebediyen son vereceklerini söyledi. Bu alışkanlığın tırnakların sökülmesine kadar varabilecek enfeksiyonlara da sebep olabildiğini belirten Van Abbe, diş doktorlarının da görev yaptığı tedavinin, tırnakların onarımı ve bir danışmanla görüşmeyi içeren 90 dakikalık seanslarla yapıldığını belirtti.

Hollanda'da iki milyon kronik tırnak yeme alışkanlığı olan insanın bulunduğunu kaydeden Van Abbe, bunun da kliniğin boş kalmayacağını gösterdiğini söyledi.

Doktorlar, tırnak kemirme alışkanlığının stres ve obsesif-kompulsif bozukluğun en yaygın belirtisi olduğunu düşünüyor. Araştırmalar, ergenlik çağındakilerin yüzde 45'inin tırnak yeme alışkanlığının olduğunu, gençler endişeleriyle başetmeyi öğrendiklerinde bu oranın yüzde 20'lere düştüğünü gösteriyor.

Tırnak yiyenlerde görülen tipik davranış ise başkalarıyla birlikteyken ellerini ceplerine sokarak veya arkalarına koyarak saklamaları.