kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Konuşmayı Amerikalı Azzam yazdı

TERÖR örgütü El Kaide'nin lideri Usame bin Ladin, 3 yıllık sessizliğini bozup 11 Eylül saldırılarının 6'ncı yıl dönümünün hemen öncesinde yeni bir kasetle tüm dünyaya seslendi. Ancak Ladin'in önceki kasetlerini ve sonuncuyu karşılaştıran uzmanlar metinlerin farklı kişiler tarafından yazıldığı, sonuncuyu yazanınsa ABD'li Adam Gadahn (28) olduğunu belirtiyor. 1998'de Pakistan'a giden Hippi anne babanın heavy metal müzik seven oğlu Gadahn "Amerikalı Azzam" olarak tanınıyor. ABD tarafından başına 1 milyon dolar ödül konulan Gadahn El Kaide'nin Batı'ya yönelik propaganda yayınlarının başında bulunuyor.

KÜRESELLEŞME KARŞITI
Ladin'in son kasette terör örgütü liderinden çok "küreselleşme karşıtı" bir protestocu gibi konuşuyor oluşu da metnin Gadahn tarafından yazılmış olmasına bağlanıyor. İngiliz Telegraph gazetesi, "Tamamen farklı bir Ladin. Solcu eylemcilerden farkı yok. Küreselleşmeyle ortaya çıkan para tuzaklarından, küresel ısınmadan bahsediyor. Mortgage'dan ABD'lileri ekonomik olarak bitiren vergilerden bahsediyor" diye yazdı.

DİN ADAMI GİBİ GİYİNDİ
International Herald Tribune gazetesine konuşan terör uzmanı Anne Giudicelli, "Kasette en önemli mesaj Ladin'in sağ ve sağlıklı olduğuydu. İkinci önemli mesaj ise ya İslam'ı seçin ya da ölün" diye konuştu. Ladin'in kasetteki görüntüsünü inceleyen uzmanlar da El Kaide liderinin savaşçı kostümlerini bir yana bırakıp bunun yerine neredeyse bir din adamının giysilerinin benzerini giyerek insanları daha derinden etkilemeye çalıştığını belirtti.