kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD'den PKK'ya yardım iddiası

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
ABD'den PKK'ya yardım iddiası
ABD'li subayların, Kandil Dağı'nda terör örgütü PKK ile düzenli toplantıları gerçekleştiği öne sürüldü.

İngiliz The Daily Telegraph gazetesi, "ABD askeri helikopterlerinin, subayları terör örgütü PKK'lılarla düzenli toplantılara taşımak üzere kullanıldığı" iddiasına yer verdi.

Gazete muhabiri Daimen McElroy, Kandil dağında bir ABD'li müteahhite ait araçların kolayca göründüğünü de kaydetti.

The Daily Telegraph gazetesi muhabiri Damien McElroy, Kandil dağı mahreçli haberinde terör örgütü PKK'nın elebaşlarından Murat Karayılan ile yaptığı görüşmeler ve izlenimlerine yer verdi.

GİZLİ DESTEK

İran'ın, altyapı ve kuvvetlerine saldıran PKK'nın ABD tarafından gizli bir biçimde desteklediğini söylediğine dikkat çeken The Daily Telegraph muhabiri McElroy, Karayılan'ın, İran'ın, koalisyona saldırmaları için kendileriyle görüşmeler yaptığını ancak İran'ın bu talebini reddettikleri açıklamalarına da yer verdi.

McElroy'a göre Karayılan, "Biz, İranlılara ABD ve İngiltere'nin Kürt sorununu çözeceklerini ve bizlerin onların yanında olacağımızı söyledik" dedi.

Karayılan'ın "kışlası"nın yanında ışıkları ile donatılmış bir pist bulunduğuna da dikkat çeken McElroy, "ABD'li bir güvenlik müteahhidine ait dört çekerli araçları kolay bir biçimde görülüyor" dedi.

The Daily Telegraph haberinde, "terör örgütü PKK'ların, özel sohbetlerde son aylarda İran içerisindeki hücrelere katılmak üzere ayrıldıklarını" söyledikleri de kaydedildi.

Haberde, Türkiye ile İran'ın işbirliğini yaptıklarını öne süren Karayılan'ın "ABD'nın şimdiye kadar Kürtler için pek bir şey yapmadığı"nı ima ettiği belirtiliyor. Yazıda, Karayılan'ın, "Doğru tarafta olmaya ve bundan yararlanmaya hazırız ancak şimdiye kadar mesafeli davrandık çünkü Amerika ve İngiltere, bizlere yardım etmek için yeterince çaba göstermediler" sözlerine de dikkat çekti.

(ANKA)