kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sabancı bahşiş vermezdi Kadir Has çok bonkördü

BALÇİÇEK PAMİR
BALÇİÇEK PAMİR
* Siz Vehbi Koç, Kadir Has ve Sakıp Sabancı'yı yakından tanıyan bir isimsiniz. Örneğin Koç'un en önemli özelliği neydi?
-Vehbi Koç bir gün bana telefon etti. "Yakın dostlarımdan methiyeler işittim, seninle tanışmak istiyorum yarın 7'de seni ofisime bekliyorum" dedi. Ben teşekkür ettim ve "Beyefendi akşam 7'de mi?" diye sordum. "Rıdvan Bey akşam 19.00'dur, 7 değil" dedi ve yüzüme telefonu kapadı. Daha ilk görüşmede onun için büyük hata yapmıştım. Çünkü ben de o yaşıma kadar sabah yedide bir randevuya gitmemiştim. Öylesine disiplinli biriydi.

* Hangisi daha cimriydi?
-Kadir Has içlerinde en bonkörüydü. Sakıp Sabancı için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. O zamanlar Tarabya Oteli çok gözdeydi. Sabancı da şen şakrak bir insan. O da oraya geliyor. Ben içeri girdiğimde herkes pervane oluyor çünkü çalışanların ailelerine kadar hediye dağıtıyorum. Yan masada oturan Sabancı bana seslendi: "Bir tek şeyini kıskanıyorum senin, ben Sakıp Ağa'yım ama sen gelince millet pervane oluyor bana kimse bakmıyor bile." Sakıp Ağa alınma ama bir gün şunlara bir hediye, bir bahşiş verdiğin oldu mu?" diye cevap verdim, gülüştük. Çok hoş biriydi.

* Hiç bahşiş vermez miydi?
-Yanında hiç para taşımazdı bahşiş vermesin diye, düşünsenize. Vehbi Koç'u ise çözemedim bir türlü. İnsan kazancı nispetinde iyi yaşamalı, iyi gezmeli vesaire. Onun kendine has bir yaşam biçimi vardı. Çekmece'de Krizantem sitesi vardı iki odalı bahçe içinde, Allahın sıcağında bir yerde tatil yapardı. İşe taksiyle gidip gelirdi. Eleştirmiyorum ama şaşırıyorum onca zenginlik içinde...