kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Şehit babasını son yolculuğuna asker selamı ile uğurladı

Yeni Haber
Van'da operasyona giderken meydana gelen kazada şehit düşen Uzman Çavuş Ramazan Belce, memleketi Eskişehir'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Duygulu anların yaşandığı törende, 7 yaşındaki Fatih, şehit babasını son yolculuğuna, dua edip, asker selamı ile uğurladı. Destegül Belce ise eşinin tabutuna sarılarak, "Hani söz vermiştin perşembe günü gelecektin" diye gözyaşı döktü.

Van'da geçtiğimiz Cumartesi günü operasyona giderken meydana gelen trafik kazasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Ramazan Belce'nin (37) cenazesi Askeri Hastaneden alınarak ambulansla Reşadiye Camii'ne getirildi. Şehit Uzman için burada bir tören düzenlendi. Törene Vali Kadir Çalışıcı, 1. Taktik Hava Kuvvet Komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, askeri erkan, vatandaşlar ve şehit Belce'nin yakınları katıldı.

Törende, şehit eşi Destegül Belce, metanetli olmaya çalışırken, gözyaşlarına boğulan oğlu Fatih'i sık sık "Ağlama baban üzülür. Ben de seni asker yapacağım. (babana Fatih ağlamayacak diye söz vermiştim.) Ağlarsan hasta olursun" sözleri ile teselli etmeye çalıştı.

Yakınlarının şehitin tabutuna son kez sarılışı sırasında duygulu anlar yaşandı. Şehitin 7 yaşındaki oğlu Fatih, babasının tabutuna önce sarılıp öptü, ardından bir süre dua etti. Küçük Fatih, daha sonra şehit babasını son kez asker selamı ile selamladı. Fatih'in çocuksu selamı çevrdekileri gözyaşlarına boğdu.

Eşinin tabutuna son kez sarılan Destegül Belce de, " Hani söz vermiştin perşembe günü gelecektin. Bak emanetin burada. Ona gözüm gibi bakacağım. İçin rahat olsun" diyerek gözyaşı döktü. Şehitin annesi Kezban Belce, "Şehit oğluma yanıyorum. O ölmedi yaşıyor. Vatan ve Komutanlar sağolsun" diye feryat etti.

Bu arada, 1. Taktik Hava Kuvvet komutanı Korgeneral Bilgin Balanlı, şehitin ağlayan oğlu Fatih Belce'nin yanına gelerek, "Ağlama. Ağlayıp da başkalarını sevindirme" dedi.

Şehit Belce'nin cenazesi, kılınan namazın ardından bir süre askerlerin omuzunda taşındı. Bu sırada küçük Fatih, babasının resmini bir süre elinde taşıdı. Ardından top arabasına konan şehit'in cenazesi Kanlı Pınar Şehitliği'nde toprağa verildi.

CHA