kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gül'ün Güneydoğu güzergahı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Güneydoğu illerine yapacağı ziyaretlerde, 2002'de AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim gezilerine start verdiği illerden başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül, 2002'de Erdoğan ile birlikte giderek oy istediği Güneydoğu gezisine yine Van ve Hakkari ile başlayacak.

Cumhurbaşkanı Gül, yarından itibaren Güneydoğu Anadolu bölgesinde bir dizi ziyarette bulunacak. Dört gün sürecek gezisinde Gül, ilk olarak Van'a gidecek. Van'dan ayrılmasının ardından Hakkari'de ziyaretlerde bulunacak Gül, daha sonra programını Siirt, Şırnak ve Diyarbakır'da sürdürecek.
Gül, 2002 seçimleri için Başbakan Erdoğan ile birlikte yurt gezisine tam 5 yıl önce Eylül ayında yine Van ve Hakkari'den başlamıştı. Erdoğan, 28 Eylül 2002'de Van'da düzenlediği mitingin ardından, ertesi gün Hakkari Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etmişti. Gül de AKP Genel Başkan Yardımcısı olarak, bu mitinglerde Erdoğan'a eşlik etmişti.

GÜNEYDOĞU GELENEĞİ


Başbakan Erdoğan 2007 genel seçimleri için mitinglerine yine Güneydoğu bölgesinden başlamış, ilk olarak Siirt'te seçmene seslenmişti. Erdoğan Siirt'in ardından Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 9 günde 10 ilde miting düzenlemiş ve son olarak Diyarbakır'da seçmenle buluşmuştu.
Türkiye'de sağ partilerin Adnan Menderes'ten bu yana seçim startlarını Aydın ya da Erzurum mitingleri ile vermesi geleneğine karşılık Erdoğan, ilk mitinglerini 2002'de Van ve Hakkari'de, 2007'de Siirt ve Bingöl'de yaparak "Güneydoğu geleneği" oluşturmuş oldu.

(ANKA)