kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her gün 1.5 milyon kişiye iftar yemeği

Yeni Haber
İstanbul, 13 Eylül'de başlayacak Ramazan ayına hazırlanıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin 10 büyük meydanında her gün 1.5 milyon kişiye iftar yemeği dağıtacak. Öte yandan, her yıl olduğu gibi Feshane'de ve Sultanahmet Meydanı'nda ay boyunca her akşam çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

İstanbul, bu yıl 13 Eylül'de başlayacak Ramazan ayına hazırlanıyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca kentin 10 büyük meydanında her gün 1.5 milyon kişiye iftar yemeği dağıtacak.

Öte yandan, her yıl olduğu gibi Feshane'de ve Sultanahmet Meydanı'nda ay boyunca her akşam çeşitli kültürel etkinlikler düzenlenecek.

İslamiyet'te Kuran-ı Kerim'in dünyaya indiği ay olan ve Müslümanlar tarafından her yıl tüm dünyada tarafından kutlanan "11 ayın sultanı" Ramazan ayı, bu yıl 13 Eylül'de başlayıp, 11 Ekim'de son bulacak. Oruç tutan vatandaşlar, ilk sahurlarına 12 Eylül gecesi kalkacak.

Hoşgörü, insanlık ve dayanışma ayı olarak tanımlanan Ramazan için nüfusu 15 milyona yaklaşan İstanbul'da da hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Bu kapsamda İstanbul Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri ve gönüllüler tarafından kentin dört bir yanına iftar çadırları kurulacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayı boyunca her gün 1.5 milyon kişiye ambalajlı iftar yemeği dağıtacak. Büyükşehir Belediyesi'ne ait yemek üretim tesislerinde hazırlanan iftar yemekleri, kentin 10 büyük meydanında mobil büfeler aracılığı ile halka ulaştırılacak. İftar paketinin içerisinde bir çeşit yemek (pilav, et), ekmek, su, hurma, zeytin, peynir ve reçel bulunacak. İftar yemeği dağıtımı yapılacak noktalar ise şöyle:
"Aksaray Meydanı, Taksim Meydanı, Eminönü Meydanı, Avcılar Meydanı, Bakırköy Meydanı, Kadıköy Meydanı, Beşiktaş Meydanı, Mecidiyeköy Meydanı, Şirinevler Meydanı, Büyükçekmece Meydanı"

RAMAZAN EĞLENCESİNİN MERKEZİ FESHANE VE SULTANAHMET

Öte yandan, İstanbul'un tarihi mekanları, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayı boyunca geleneksel eğlencelere ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacak. Ramazan eğlencelerinin merkezi olan Feshane'de bu yıl da bibirinden renkli etkinlikler düzenlenecek. Feshane'de izlenebilecek etkinliklerden bazıları şöyle:

"Konser ve tiyatrolar, İstanbul Ramazan Özel Konuşmaları, Geleneksel Temaşa Sanatları ve Gösterileri, Mabeyn ve Bahçe Etkinlikleri, İstanbul ve Ramazan Konulu Hediyeli Yarışmalar, Kadir Gecesi Özel, Uluslararası Eyüp Sultan Özel Etkinliği, Mihrabiistanbul Özel Yarışmaları, Mehter Konserleri, Dünyadan Sesler (Yabancı Grup Konserleri), İslam ülkeleri ve Müslüman Topluluk Etkinlikleri."

Sultanahmet ise her yıl olduğu gibi bu yıl da Eminönü Belediyesi tarafından kurulacak olan eski Türk evleri dekoru altında geleneksel Ramazan eğlenceleri ile İstanbullulara hizmet verecek. Sultanahmet Meydanı, Ramazan ayı boyunca her akşam konserler, tiyatrolar, ortaoyunları, çeşitli yiyecek ve içecek standları, hediyelik eşya standları, seminerler, sohbetler, video gösterileri, sihirbaz ve ip cambazı gösterileri gibi etkinliklere ev sahipliği yapacak.

(ANKA)