kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Günaydın 
ŞİRİN SEVER

Paris'ten son haberler...

* Paris şu sıralar Pret a Porter, Maison&Object de dahil üç fuara birden ev sahipliği yapıyor, iğne atsanız yere düşmez yani! Japonlar dışında Türk popülasyonunda da artış var! Bir mağazaya giriyorsunuz Dilek Hanif, bir başkasında mimar Eren Yorulmazer, uçakta Arzu Kaprol... Aaa sen de mi buradasın' karşılaşmaları 'Dünya gerçekten çok küçük!' dedirtiyor.

* Bettina Hakko mesela 17 trilyon tazminat kazandığı halde Paris'e ekonomi biletle uçabiliyor. Kocaman alkış!

* Paris'te kış başladı arkadaşlar! Hava buzzz gibi. Herkes trençkotlar ve kabanlarla dolaşıyor. Ama altta parmak arası terliklere devam. Nasıl sistit olmuyorlar anlamıyorum!

* Reklamlarda, ilanlarda Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Anelka var. Quick isimli fast-food zincirinin yeni reklam yüzü ya; herkes onu konuşuyor.

* Hala restoranlarda Fransızca mönü tutuşturuyorlar elinize. Şunların bir İngilizcesi'ni bastıralım, Tarzanca anlaşmayalım yok! Milliyetçilik hiç değişmiyor bu ülkede! Starbucks'ların sayısı bile bir elin parmağı kadar. Anlayın artık..

* Louis Vuitton'un Şanzelize'deki ünlü mağazası bıraktığımız gibi! İzdihamı görünce 'bedava dağıtıyorlar galiba' diye girdim, ama dayanamadım. O kalabalıkta nasıl alışveriş yapabildiklerini çözemedim. Japonlar bu konuda kesinlikle sınır tanımıyor.

* Bir de İstanbul'un trafiğinden yaka silkiyoruz! Adamlar düpedüz bizden farksız. Yeşil yanmadan karşıya geçen yayalar, kornalar, trafiği alt üst eden sürücüler, kaos... Üstelik dünyanın en iyi metrolarından birine sahip Paris'te oluyor bunlar... Onlar bile çözemiyor, bırakın bizimki de dağınık kalsın!