kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Hande Yener Marilyn Manson gibi çirkin oldu

BAŞAK ÇOKAN
İkinci solo albümü 'Ayrılık Soğuk İklim'i çıkaran Ebru Destan, son dönemde ilginç tarzı ve makyajıyla dikkat çeken Hande Yener'i eleştirmeden duramıyor: Kendine idol olarak Marilyn Manson'u buldu! ..
Mankenlikten şarkıcılığa geçen Ebru Destan, ikinci solo albümü 'Ayrılık Soğuk İklim'i Seyhan Müzik etiketiyle çıkardı... Albümün çıkış ve ilk klip şarkısı ise 'Boy Friend'! Destan, ilk klibini de çektiği bu şarkı için ilginç bir yorum yaparak, yaz aylarının en çok konuşulan polemiklerinden birine göndermede bulunuyor: "Ben bakkal müziği yapıyorum ve 'Boy Friend' adlı şarkımı gay arkadaşlara hediye ediyorum!" Müzikte kendini çok geliştirdiğini belirten Destan, bundan sonra müziğe daha fazla zaman ayıracağının da sinyallerini verdi: "Pop müziğin bana ne kadar çok yakıştığını bu albümde anladım!"

BİR SAATTE OKUDUM

* Yeni albümünüzde Taşkın Sabah ile çalışmaya başladınız. Sabah; Petek Dinçöz'den sonra sizinle çalışmaya başladı. Bu bir tesadüf mü? Kimsenin Taşkın Bey'in üzerinde ipoteği yok... Taşkın Sabah bana inandı, potansiyelimi gördü ve çalışmaya başladık. Ayrıca böyle üstadlar kaybedilmemeli. Bence Taşkın Sabah gibi bir müzisyeni kaybetme aşamasına getirmek kayıptır. Durduk yere o insanı küstüremezsiniz.

* Petek Dinçöz için Taşkın Bey'i kaybetmek bir kayıp mıdır? Taşkın Bey ile çalışan herkes için kayıptır. Onun kaçıp gitmesine neden olacak olayları ortadan kaldırmanız gerekiyor

* Albümünüzde sesinizin Gülşen'e çok benzediğine dair yorumlar aldım. Bu tarz benzetmeler sizi rahatsız eder mi? Gülşen çok sevdiğim bir yorumcudur. Ona benzetilmek beni rahatsız etmez. Ancak benim ses rengim ruh halime göre çok çabuk değişiyor. Mesela 'Boy Friend' şarkısını bir saatte okudum. Pop müzigin bana çok yakıştığını bu albümle daha iyi anladım.

* Bu albümünüzü yazın çıkarmama nedeniniz; çıkan diğer albümlerin yanında farkedilmeme kaygısı mıydı? Hayır bununla ilgili değil! Albüm çıkarmak istediğim dönem, Türkiye için önemli bir gündeme denk geldi. Seçimler vardı. Yaptığınız işi güzel yaptığınıza inanıyorsanız ticari kaygı düşünmezsiniz. Ben uzun vadede iş yapıyorum.

* Hande Yener'e yaptığınız 'Çakma Madonna' tanımı davalık olmanıza sebep oldu... Fikrimi söyledim! Bana bu elektriği verdi. İnsanlar kendi geçmişlerini unutup böyle şeyler söyleyince, ben de cevap vermek durumunda kalıyorum. Bence bu durumdan vazgeçti. Hande Yener artık kendine başka bir idol buldu. Marilyn Manson'a benziyor! Fotoğraflarına bakarsanız anlarsınız. Marilyn Manson çirkinleşmek için makyaj yapıyor. Hande ise güzelleşmek için yapıyor. Ama birbirlerine benziyorlar. Mahkemelerin de işi yokmuş gibi böyle şeylerle meşgul ediyorlar!

GAY'LERE CÜZDAN!

* İbrahim Tatlıses de "Bazıları iki şarkı öğrenmekle assolist olduklarını iddia ediyor. Türkiye'de assolist yok" dedi. Ardından Ebru Gündeş, Sibel Can ve kendisinden başka assolist çıkmadığını söyledi. Siz buna katılıyor musunuz? Assolist olmak için uzun yıllar katetmeniz gerekiyor. Bu o kadar basit bir iş değil. Bana göre Muazzez Ersoy ve Sibel Can çok iyi şarkı söyler. Müzik kulağa hoş geliyor, ruha hitap ediyorsa amacına ulaşmış demektir.

* 'Boy Friend' şarkısını gay'lere armağan ediyorum dediniz. Neden? Benim çok fazla gay arkadaşım var ve hepsini de çok seviyorum. Çünkü onlarla çok iyi anlaşıyorum. Ben insanları cinsel kimlikleriyle değil, insanlıkları ve kişisel özellikleriyle yargılarım. O yüzden onlara da armağan olsun istedim. Beş yıl önce gay olduğunu söylemekten korkardı insanlar. Bence artık gay arkadaşlara da nüfus cüzdanı yapılmalı! (Gülüyor) Amerikalı ünlü rockçı Marilyn Manson (üstte), ilginç makyajı ile dikkat çekiyor. Destan; Hande Yener'in son imajını Manson'a benzetti.