kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 10 Eylül 2007, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
MADONNA (Delano)

Starların restoranları paraya para demiyor

BURCU ALDİNÇ
Hollywood yıldızları birbiri ardına kendi restoranlarını açıyor. Ama bu restoranlara girmek zannedildiği kadar kolay değil. Bazısı 50 bin dolar üyelik parası istiyor, bazısı da ünlü bir tanıdığınız yoksa rezervasyon kabul etmiyor. İşte restoranları dolup taşan ünlü patron yıldızlar.....
Kapanan mekanlar
Hollywood starlarının açtığı mekanlarını anlatıp, 'Planet Hollywood'u atlamak olmaz. Slyvester Stallone, Bruce Willis, Arnold Schwarzenegger, Whoopi Goldberg ve Demi Moore, 1999 yılında 'Planet Hollywood'u açtıklarında olay olmuştu. Ancak ünlüsü bol mekanın yemekleri vasat, servisi de kötü olunca; ortaklar bir bir gemiyi terk etti. 2000'de Stalone ve Schwarzenegger ayrıldı ve 70 şubesiyle birlikte 'Planet Hollywood' iflas etti. BAŞARAMADI Restoran işine girip de aradığını bulmayanlardan biri de Britney Spears oldu. Spears, 2002 yılında Manhattan'daki Dylan Hotel'in içinde 'Nyla' isiminde bir restoran ve gece kulübü açtı. Ancak mekanın mönüsü çok eleştirildi ve altı ay içinde kapandı.

MADONNA (Delano)
En az sahibi kadar sınırsız!

Londra ve Miami'de birer şubesi bulunan 'Delano', Madonna'nın restoranı. Zaten gerek otel gerekse restoran, şarkıcının kendisi gibi sınır tanımıyor. 'Delano'nun içinde Japon ve Asya mutfağı hakim. Çilekli daiquri, elmalı Mojito ve elmalı Martini buranın en gözde içkileri. Britney Speras ve Will Smith akşamüstü içkisini içmek için buraya uğruyor. 'Delano'da çarşamba günleri üstsüz güneşlenmek için havuz başında kadınlara özel bir bölüm ayrılıyor.

JUSTIN TIMBERLAKE (Southern Hospitality )
Cevizli keki şahane

Kendi restoranı olan ünlülerden Justin Timberlake geçtiğimiz ay New York'ta 'Southern Hospitality' adlı bir barbekü restoranı açtı. Mekanın mönüsündeki kızartma kaburga, mısır kızartma, tereyağlı bisküvi çok beğeniliyor. Timberlake'in favorisi ise tarifini anneannesinden aldığı cevizli kek! Mekan, bol kalorili mönüsü ile daha çok gençlere hitap ediyor.

BRUCE WILLIS (Sugar Bar)
Bruce Willis, Stevie Wonder ve Maya Angelou'nun 1996'da New York'ta açtığı 'Sugar Bar', hem restoran hem de en iyi caz yapan bir bar olarak tanımlanıyor. Soul müzik ve Afrika ritimlerinin de duyulduğu mekanın mönüsü Avrupa ve Afrika tatlarından oluşuyor. 'Ashford&Simpson Paella' mekanın en meşhur yemeği.

JENNIFER LOPEZ (Madre)
Annenizin evi gibi rahat

Ayakkabı, kozmetik, parfüm, kıyafet derken, Jennifer Lopez 2002 Nisan'ında restoran işine de el attı ve Pasedena'da Küba restoranı 'Madre'yi açtı. Jennifer'ın Madre'sinde kırmızı renkler hakim. 'Madre' İspanyolca 'anne' demek. Lopez müşterilerin kendilerini annelerin evindeymiş gibi rahat hissetmelerini istemiş. Fazla pahalı olmayan mekanda iki kişi 60 dolara çıkabiliyor.

ROBERT DE NIRO (Ago)
Masada yapılıyor

Los Angeles'ta İtalyan mutfağıdenince akla Robert De Niro'nun'Ago' isimli mekanı geliyor. 'Ago'daşefin spesiyali 'bistecca alla fiorenti-na'sı çok ünlü. 620 gramlık et masa-ya getirilerek, önünüzde ızgara edili-yor. Jim Carrey, Quentin Tarantino,Elizabeth Taylor ve Drew Barrymo-re mekanın en iyi müşterileri. İki ki-şiye gelen ortalama hesap ise 100 $...De Niro ayrıca New York'taki ünlüNobu'nun da yüzde 30 ortağı...

ASHTON KUCHER (Dolce)
Kim varsa burada

Demi Moore'un kendisinden 25 yaş ufak eşi Ashton Kutcher'in mekanı 'Dolce'ye rezervasyon yaptırmak için sağlam bir tanıdığınızın olması şart. 'Dolce'de başlangıçların fiyatları 20 ile 30 dolar arasında değişiyor. En ucuz tatlı 7 dolar. Şarapsız, bir kişi 70 dolara çıkabilir. Ayrıca, Ben Stiller, Britney Spears, Jennifer Anniston, Paris Hilton, kısacası kimi arasanız burada bulabilirsiniz.

CAMERON DIAZ (Bambu)
Miami'nin suşicisi

Cameron Diaz, Miami'nin en güzel restoranlarından biri olan 'Bambu'nun sahibi. Japon mutfağını çok seven ve her gün yiyebileceğini söyleyen yıldız, kendi Uzakdoğu restoranını Miami'de açmaya karar vermiş. Bar olarak da hizmet eden 'Bambu'nun üst katı sadece VIP müşterilere açık. Birçok star da zaten üst katta. Şehirdeki en iyi suşiyi yiyebileceğiniz 'Bambu'da içkisiz kişi başı fiyat 40 dolara çıkıyor.

MICHAEL JORDAN (Steakhouse)
Biftekte rakipsiz

New York'ta iyi bir biftek yemek için tek bir adres var; o da ünlü atlet Michael Jordan'ın et restoranı 'Michael Jordan Steakhouse.' Yalnız birçok ünlü atletin, NBA oyuncusunun, Hollywood starının tercih etiği yerde et yemek, hiç de ucuz değil. Ancak iki kişinin paylaşabileceği şefin tavsiye ettiği kuru etin fiyatı 80 dolar. Bunun dışında ana yemeklerin fiyatları 30-50 dolar arasında değişiyor.

MATT DAMON-BEN AFFLECK (The Continental)
Kişi başı 100 dolar

Hollywoodlu kankiler Matt Damon ve Ben Affleck de restoran işine giren ünlüler arasında... 'The Continental', restoran, bar ve lounge olarak geçiyor. Dekorasyonunda siyah, beyaz ve gri renkler hakim. Kaliforniya lezzetleri sunan mönüsünde; acı baharatlı karides kokteyli, fındıklı pisi balığı, ananaslı tavuk gibi tatlar öne çıkıyor. 'Cakalı' olarak tabir edilen mekanda fiyatlar hiç de ucuz değil. İçki ile birlikte kişi başı 100 dolara çıkabilen kendini şanslı sayıyor. Müdavimleri arasında Sandra Bullock, Gwyneth Paltrow, Drew Barrymore ve Renee Zellweger var.

KEVIN COSTNER (The Clubhouse)
Üyeliği 50 bin $
Kevin Costner eşi Cindy'den boşandıktan sonra çok sevdiği restoranı Twin Palms'ı da kaybedince 'The Clubhouse' isminde yeni bir yer açtı. Bu restorana sadece üye olanlar girebiliyor. Üyelik ücreti ise 50 bin dolar. Restoranın dekorasyonunda lüks ön planda. Bu özel restoranda yemek fiyatları ise sanılanın aksine oldukça uygun. Akşam yemeğindeki başlanğıç fiyatları ise 13-17 dolar arasında.
Haberin fotoğrafları