kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
HEDEF YİNE KADINLAR GECESİ MİYDİ? İngiltere'nin başkenti Londra'da geçtğimiz temmuz ayında kadınlar gecesi düzenlenen bir gece kulübünün önüne bırakılan bombalı aracın patlaması son anda önlenmişti. Alman polisinin ele geçirdiği terör hücresinin Türk üyesi Adem Yılmaz'ın arkadaşlarıyla konuşmalarında hedeflerden biri "İçi Amerikan fahişeleriyle dolu bir disko" olarak geçiyor.

Türkler korkutuyor

Terör zanlılarından biri Türk'tü. Birinin karısı Türk'tü. Türk dostları radikalleştirmişti. Bağlantıları Türkiye'deydi... Almanya'daki 2.7 milyon Türk'e karşı ülkenin bakışını bu tablo değiştirdi..
Adem Yılmaz adlı bir Türk genci ile sonradan Müslüman olan iki Alman arkadaşının planladığı dev saldırıda her taşın altından mutlaka bir "Türk" çıkması, ülkedeki güvenlik güçlerini ve hükümeti endişelendirdi. Los Angeles Times gazetesine konuşan bir uzman "Bu davada özellikle Türkler ve Türk asıllı Almanlardan endişe duyuyoruz. Irak'ın işgalinden sonra Türkler arasındaki cihad propagandası ve internetteki bağlantıları arttı" dedi.

'MİLİTAN LİDER OLMUŞ'
Terör zanlısı iki Alman gencin, Türk arkadaşları yüzünden radikalleştiği, o çevrede İslami Cihad Birliği'ne girdiği bilgisi de gerilimi tırmandırdı. Fritz Gelowicz adlı zanlının, babasının şirketinde çalışan Tolga Duerbin adlı Türk gençten etkilendiğini belirleyen yetkililer "Üç kentte radikalleri toplayan militan liderler haline gelmişler" diye konuştu. Eski hükümet danışmanı Guido Steinberg de "Ülkede 2.7 milyon Türk var. Bu siyasi bir sorun. Radikalizm onların aralarında kök salmaya başladı" uyarısında bulundu.

15 EYLÜL'DE VURACAKLARDI
Alman Der Spiegel dergisi Adem Yılmaz ve Alman arkadaşlarının polisin kendilerini izlediğini bildikleri ve eş zamanlı terör saldırılarını 550 kilo TNT bomba gücüne eşdeğer patlayıcı kullanarak 15 Eylül'de gerçekleştirmeyi planladıklarını yazdı. Hedefler arasında Amerikalılar'ın sıkça gittiği bir disko, havaalanı ve ABD askeri üssü bulunuyor. Alman Savcılık Bürosu sözcüsü Petra Kneuer de Fransa'dan ülkeye saldırılarda kullanılmak üzere olduğu tahmin edilen 3 kamyon sokduklarını söyledi.