kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Küresel ısınmaya karşı küresel dua

Bedia Ceylan GÜZELCE / HABER MERKEZİ
İçlerinde Patrik Bartholomeos'un da bulunduğu Müslüman, Hıristiyan, Musevi, Budist din adamları küresel ısınmaya karşı Grönland'da dua etti..
Uluslararası Din, Bilim ve Çevre Derneği çağrısıyla 7 Eylül'de Grönland'da düzenlenen konferansta, beş farklı dinin temsilcisi dünya için beraber dua etti. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Manuel Barrosso ve BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın himayesinde Grönland'ın Illulissat kasabasında "Kuzey Kutbu, Yaşamın Aynası" adı ile gerçekleştirilen konferansta, Kuzey Kutbu'ndan başlayan erimenin domino taşları gibi bütün dünyayı etkilediği vurgulandı. İklim değişiklikleri ve küresel ısınma hakkındaki konferans öncesinde, aralarında Fener Rum Patriği Bartholomeos'un da bulunduğu Müslüman, Hıristiyan, Musevi, Budist ve Hindu din adamları "Dünya İçin Sessiz Dua" adı altında bir ayin gerçekleştirdi. Etkinlikte bir de konuşma yapan Fener Rum Ortodoks Patriği Bartholomeos, "Endüstrisi büyük olan ülkeler, yaptıkları savurganlığın iklim değişikliğine neden olduğunu göremiyorlar bile. Oysa bunu en çok burada, Grönland'da hissediyoruz" dedi. Dünyanın dört bir yanından gelen 200 kadar dini lider, bilim adamı ve siyasetçinin katıldığı konferansta geçtiğimiz yıldan bu yana 35 kübik kilometrelik bir erime yaşayan "Sermeq Kujalleq" buzulu önüne gemi ile yanaşıldı.

PAPA MESAJ GÖNDERDİ
Yaklaşık 4 bin 500 kişinin yaşadığı Illulissat kasabasında düzenlenen konferansa, Vatikan'dan da bir mesaj geldi. Katolik lider Papa 16. Benedict'in Grönland'da bulunan Müslüman, Yahudi ve Hıristiyan din adamlarına yolladığı mesajında, "Bütün dikkatimiz ile olanları takip ediyoruz" dedi.
Haberin fotoğrafları