kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Japonya'dan internete rakip teknoloji çalışması

20.08.2007
Japonya İletişim Bakanı Yoşihide Suga, ülkesinin internetin yerine geçecek yeni nesil network araştırma ve geliştirme teknolojisi için çalışmalara en kısa zamanda başlayacağını açıkladı.

İletişim Bakanı Suga, internetin yerini alacağını öne sürdüğü yeni network teknolojisinin ticari kullanıma 2020 yılında sunulmasının planlandığını bildirdi.

Yeni network teknolojisi için en geç sonbaharda bir organizasyon oluşturulacağını belirten Suga, bahse konu organizasyon içinde akademisyenlerin, iş çevrelerinin ve hükümet yetkililerinin bulunacağını kaydetti.

Japonya İçişleri Bakanlığı ve İletişim Bakanlığının söz konusu proje için 2008 yılı bütçesinden kendileri için yaklaşık 70 milyon dolarlık bir fon ayrılmasını istedikleri öğrenildi.

İnternettekinden daha az virüs saldırısına hedef olacak yeni teknoloji ile programlardaki bozulma ve donma problemlerinin en aza indirileceğini öne süren kaynaklar, yeni teknolojinin internetten daha hızlı ve daha güvenilir olacağını iddia etti.
İletişim Bakanlığı, ülkesinin post-internet teknolojisinin gelişiminde dünya lideri olmasını ve Japonya'nın söz konusu teknolojinin küresel standardını belirlemesini hedefliyor.

(AA)