kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ETA: "Devletin kurumlarını vurmaya devam edeceğiz"

Yeni Haber
İspanya'nın kuzeyindeki Bask bölgesinin bağımsızlığı için mücadele eden terör örgütü ETA, yayımladığı bildiride, "Her yerde, İspanyol devletinin kurumlarını vurmaya devam edeceğiz" tehdidinde bulundu.

ETA'nın yayın organı olarak bilinen, Bask bölgesinde çıkan Gara adlı gazetede bugün yayımlanan bildiride, "Bask bölgesinde tüm siyasi projelerin savunulmasına izin veren demokratik şartlar sağlanıncaya kadar" İspanyol devletine yönelik terör eylemlerine devam edileceği belirtildi.

Bask bölgesinde barış sürecinin kesilmesinden iktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'ni (PSOE) sorumlu tutan ETA, PSOE'yi, "Bask'ın bağımsızlık projesini etkisiz hale getirme yollarını aramak ve siyasi çözüme yanaşmaksızın boyun eğdirme süreci başlatmakla" suçladı. ETA, bildiride ayrıca, 25 Temmuzda Fransa bisiklet turu sırasında Navarra bölgesindeki Belagoa kasabasında bomba patlatılması, 24
Ağustosta Bask bölgesindeki Durango ilçesindeki jandarma karakoluna yapılan bombalı saldırı, 26 Ağustosta Castellon'da yol üzerinde bir aracın patlatılması ve 2 Eylülde Bask ve Rioja bölgelerinde otoyol üzerine patlayıcı madde yerleştirilmesi eylemlerini üstlendi.

Öte yandan ETA'nın bildirisi sonrası açıklama yapan PSOE'nin Bask bölgesindeki kanadı PSE-EE, "ETA asla siyasi hedeflerini elde edemedi ve edemeyecek de" değerlendirmesinde bulundu. Bask Özerk Yönetimi hükümeti de ETA'ya "Bask halkını artık rahat bırak" çağrısı yaptı. İspanya'daki siyasi partiler arasında ETA'ya karşı her zaman en sert tepki veren ana muhalefetteki Halk Partisi'nin (PP) Bask bölgesindeki kolu da "ETA'dan beklenen tek bildiri, silah bıraktığını açıklamasıdır.
Bu bildiriyle ETA yeniden topluma karşı bir saldırı hazırlığında olduğunu göstermiştir" dedi.