kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÖZAY ŞENDİR

Özkök'e vergi sorusu...

Ertuğrul Özkök dün Mehmet Emin Karamehmet'le ilgili verdikleri vergi raporu haberini savunurken konuyu Petrol Ofisi dosyasına getirmiş.
Özkök'ün aylar sonra ve hafızalar bulanınca bu topa girmesinin sebebi sadece kuyruk acısı değil. İşin içinde biraz imaj çalışması, biraz da meydanı boş zannetme rahatlığı var.
O rahatlığı biraz bozalım o zaman...
SABAH, şirket adı vermeden Petrol Ofisi hakkında hazırlanan dosyayı sürmanşete taşıdığı gün, Petrol Ofisi "O şirket biziz" diye bir basın toplantısı yapmıştı.
Toplantıda grup CEO'su İmre Barmanbek "Bugün bizim başımıza gelen bu olay yarın bir başka mükellefin de başına gelebilir. Kanuna aykırı, bu şekilde vergi mahremiyetini ihlal edici haber ve bu haberlerin sızdırılması üzerine gerekli hukuksal girişimleri yapacağız" demişti.
O gün haklarında hazırlanan ve 1.2 milyar doları bulan vergi haberinin yapılmasını tehlikeli bulan Doğan Grubu şimdi bunun 4'te birinden az bir rakamı sürmanşet yaptı.
Bu haberlerin yapılmasında kamu yararı varsa Özkök, SABAH'ın hakkını teslim etmeli ve kendi yaptıkları haberi sonra savunmalıdır.
Bu haberler vergi mahremiyetinin ihlaliyse o zaman Özkök de yaptıkları haberi savunamamalıdır.
Özkök ne birinci ne de ikinci şıkkı kabul ediyor.
Ona göre kendi aleyhlerine olan haberler yasadışı, onların rakipleri aleyhine olan haberlerse faydalıdır.
İdeolojik biat kültürüne savaş açan Özkök aynı şeyi patronçalışan ilişkileri açısından da düşünür acaba?