kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Ramazan hazırlıkları hızlandı

Yeni Haber
Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte her sektörde, Ramazan ayına özel çeşitli hizmetler müşterilere sunulmaya başlandı.

Büyük marketler müşterilerinin hurma, pirinç, bulgur, zeytin, ayçiçek yağı, şeker, salça, nohut, çorba, çay, kahve gibi ramazan ihtiyaçlarını karşılamak üzere çeşitli koli seçenekleri sunuyor.

Migros ve Tansaş Mağazalarında bu sene iki farklı tipte koli seçeneği bulunuyor. Bu seçeneklerden, 14 çeşit üründen oluşan Ramazan Bereket Kolisi 14,9 YTL'den, 27 çeşit ürün içeren Ramazan Ziyafeti Paketi ise 39,9 YTL'den satılıyor.

20 koli üzerinde yardım amaçlı çoklu koli alımlarında 10 YTL hediye çeki desteği sunulan mağazalarda, standart ramazan paketleri dışında farklı içerikli paket oluşturma imkanı da bulunuyor.

Paket siparişleri www.kangurum.com.tr adresinden veya 444 10 44 numaralı telefondan verilebilirken, siparişler arzu edilen yere teslim ediliyor ve 75 YTL üzeri taleplerde teslimat ücretsiz yapılıyor.

Kipa mağazalarında da, 9,90 YTL'ye Standart Ramazan Paketi, 19,90 YTL'ye Özel Ramazan Paketi, 29,90 YTL'ye Süper Ramazan Paketi, 44,90 YTL'ye Mega Ramazan Paketi, 59,60 YTL'ye Premium Ramazan Paketi olmak üzere 5 çeşit koli satışa sunuluyor.

Bu paketlerin yanı sıra müşterilerin belirleyeceği ürünlerden oluşan özel erzak paketlerinin de sipariş üzerine hazırlandığı Kipa mağazalarında, şirketler için de hediye çeki imkanı bulunuyor. ''Kipa- Türk Kızılayı Ramazan Dayanışması'' kapsamında da, tüm Türkiye'deki Kipa mağazalarından satın alınacak Ramazan paketleri, Kızılay tarafından ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Carrefour mağazalarında sunulan ramazan paketleri ve fiyatları ise şöyle: Klasik Ramazan Kolisi 9,99 YTL, Özel Ramazan Kolisi 14,99 YTL, Carrefour Ramazan Kolisi 19,99 YTL, Süper Ramazan Kolisi 29,99 YTL, Mega Ramazan Kolisi 49,99 YTL ve Lüks Ramazan Kolisi 69,99 YTL.

RAMAZAN KAMPANYALARI

Ramazan nedeniyle azalan yolcu sayısı nedeniyle hava yolu şirketleri de çeşitli kampanyalar düzenliyorlar.

Buna göre, Türh Hava Yolları (THY) tarafından düzenlenen kampanya kapsamında yolcular, 13 Eylül-11 Ekim 2007 tarihleri arasında, Atatürk Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı ve Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Ercan Havalimanı dahil tüm iç hat noktalarına vergiler dahil tek yön 79 YTL'den, gidiş-dönüş 143 YTL'den başlayan fiyatlarla uçabilecekler. Atlasjet, ise 17 Eylül'de başlayacak kampanyasıyla bayram dönemleri hariç olmak üzere, aynı isme 2 adet gidiş-dönüş açık tarihli bilet alan yolcularına maket uçak hediye edecek.

İstenilen hatta havaalanı vergileri ve acenta giderleri hariç olmak üzere 74 YTL sabit fiyat garantisi uygulamasına devam eden Atlasjet'in maket uçakları, müşterilerin, Ankara, İstanbul, Antalya, İzmir ve Kıbrıs Havaalanlarına ilk uçuşlarında teslim edilecek ve kampanya, dış hatlarda hava alanı vergisini ödemek kaydıyla, Kıbrıs uçuşlarında da geçerli olacak.

Pegasus Havayolları ise, 10 Eylül-10 Ekim 2007 tarihleri arasında yurt içinde 16, yurt dışında 21 noktaya yüzde 25 indirimli uçuruyor.

VODAFONE RAMAZAN SERVİSLERİ

GSM operatörü Vodafone da Ramazan ayına özel çeşitli servislerini hizmete sunuyor.

Bunlar arasında, CepInfo hizmeti kapsamında müşteriler, illere göre iftar ve imsak vakitlerine, Ramazan ayı kutlama mesajlarına ve namaz, dua ve surelerin anlamlarına ulaşılabiliyor.

Vodafone aboneleri, CepYanıt servisiyle de bulundukları ilin iftar-imsak saatlerini kısa mesaj ile öğrenebiliyor. Bunun için abonelerin mesajlarına, ''RAMAZAN'', ''IFTAR'' veya ''IMSAK'' yazıp, 7070'e göndermeleri gerekiyor.

Aboneler mesajlarına ''VAKIT'' yazıp 7070'e gönderdiklerinde bulundukları il için ezan vakitlerini de öğrenebiliyor. Ramazan'a özel CepYayın servisinden yararlanmak isteyen Vodafone aboneleri ise cep telefonlarında 51. yayın kanalını ayarladıklarında, bulundukları ilin iftar vakti bilgisine ve günün hadis-i şerifine ücretsiz olarak ulaşabiliyor.

5 YILDIZLI OTELLERDE İFTAR MENÜLERİ

İstanbul'daki 5 yıldızlı oteller de Ramazan ayına uygun iftar menüleri sunuyor. Menüler, kişi başı 90-130 YTL arasında değişen fiyatlara sahip.

Çırağan Palace Kempinski'deki Laledan Restoran'da iftar menüsünün kişi başı maliyeti 115 YTL, Tuğra Restoranında 130 YTL iken, Swissotel'de 120 YTL, Sultanahmet Four Seasons Hotel'de 90 YTL, Conrad İstanbul'da 90 YTL, Ceylan Intercontinental Otel'de ise 90 YTL.

(AA)