kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Cumhurbaşkanı Gül’den birlik çağrısı

Yeni Haber
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 600 yılı aşkın bir süre farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanlara, aynı topraklar üzerinde barış içerisinde bir arada yaşam imkanın sunulduğu idare düzeninin benimsenmesinde, Ertuğrul Gazi ve onun gibi öncü liderlerin rolünün büyük olduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Söğüt Şenlikleri nedeniyle mesaj yayınladı. Gül mesajında şöyle dedi:

"Ertuğrul Gazi komutasındaki Kayı boyunun, önce toprak, sonra bayrak anlayışıyla Söğüt'e yerleşmesinin, Türk milletinin Anadolu'dan başlayıp, Avrupa'ya uzanan şanlı tarihinde önemli yCumhurbaşkanı Abdullah Gül, 600 yılı aşkın bir süre farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanlara, aynı topraklar üzerinde barış içerisinde bir arada yaşam imkanın sunulduğu idare düzeninin benimsenmesinde, Ertuğrul Gazi ve onun gibi öncü liderlerin rolünün büyük olduğunu vurguladı.eri bulunmaktadır. Asırlarca önce yaşayan ve uzun yaşamını milletimize adayan Ertuğrul Gazi, kahramanlığı, ileri görüşlülüğü ve adaletli yönetim anlayışıyla kendisinden sonraki devlet adamlarına örnek olmuştur. Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Gazi kurduğu Osmanlı Devleti'nde, babasının ilkelerini, fikirlerini ve idare anlayışını benimseyerek, çağlar boyu uygarlığı yönlendiren bir devletin temellerini atmıştır. 600 yılı aşkın bir süre farklı inançlara, dillere, köken ve kültürlere sahip insanlara, aynı topraklar üzerinde barış içerisinde bir arada yaşam imkânının sunulduğu idare düzeninin benimsenmesinde, Ertuğrul Gazi ve onun gibi öncü liderlerin rolü büyüktür. Toplumumuzdaki tarih bilincini güçlendirerek, bizi millet yapan temel değerlerimize, saygın kimliğimize ve benliğimize sıkıca sarılıp, daha güzel, daha mutlu yarınlara ulaşacağımızdan kuşku duymuyorum."

(ANKA)