kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Kaybolan kızın ailesi evlerine döndü

AA
Yeni Haber
Portekiz'de kaybolan 4 yaşındaki İngiliz kızı Madeleine'nin anne babası İngiltere'deki evlerine döndü.

Portekiz polisi tarafından kaybolma davasının baş şüphelileri ilan edilen çift, bugün Portekiz'den kalkan bir uçakla İngiltere'nin East Midland havaalanına geldi. Çift uçaktan 2 yaşındaki ikiz çocuklarıyla indikten sonra basına kısa bir açıklama yaptı.

Baba Gerry McCann, sevgili kızlarının kayboluşunda bir rollerinin olmadığını söylemekle yetindi ve Portekiz yasalarının, halen sürmekte olan soruşturmayla ilgili konuşmalarını yasakladığını ifade etti. Baba, kızları Madeleine olmadan evlerine dönmenin üzücü olduğunu, ancak bunun kızlarını aramaktan vazgeçtikleri anlamına gelmediğini de belirtti.

Portekiz polisi ise anne ve baba McCannler'in İngiltere'ye dönme kararlarının, soruşturmayı karmaşık bir hale sokacağını ve geciktireceğini belirtiyor.

Polis sözcüsü Olegario de Sousa, McCannler'in her an Portekiz'e geri çağrılabileceklerini belirterek, ailenin haklarında kesin bir suçlama olmadığı için evlerine dönme haklarının bulunduğunu bildirdi.

Bu arada anne ve baba McCann'i, evlerinin bulunduğu Rothley kasabasında çok sayıda foto muhabiri ve kameraman karşıladı.