kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Oteller iftar mönülerini hazırladı

Yeni Haber
Oteller Ramazan ayı hazırlıklarını tamamladı. Geleneksel Türk mutfağı ve saray mutfağı yemekleriyle birbirinden zengin iftar mönülerini oluşturan oteller, aynı zamanda da, canlı tasavvuf müziği, davulcu ve şerbetçi gibi unsurlarla Ramazan ayı havasını yansıtacak. Bu yıl İstanbul, Ankara ve İzmir otellerin iftar fiyatları ise 60 YTL'ye kadar yükseliyor.

Oteller Ramazan'ın ilk iftarı için hazırlıklarını bitirdi. Oteller, 14 Eylül'de başlayacak olan Ramazan öncesinde iftar menülerini ve fiyatlarını belirledi. Mönü fiyatları Ankara Sheraton Oteli'nde kişi başyına 59 YTL'ye kadar çıkıyor. Bazı oteller vatandaşlara tasavvuf türünde canlı müzik ve Ramazan temalı dekor hazırlarken, Ankara Dedeman Otel, iftar konuklarına canlı ney dinletisi sunacak.

Yufkalı saray kebabı, enginarlı piliç dolması, beğendili kuzu tandır, tatlılar, ekmek çeşitleri, demleme Türk çayı ve nescafe gibi seçenekleriyle Dedeman İstanbul ise beş farklı seçenekteki mönülerini, 30 ile 50 YTL arasında değişen fiyatlarla sunuyor.

İstanbul Eresin Crown Hotel canlı fasıl eşliğinde, Osmanlı ve Türk mutfağından iftar yemeklerini 55 YTL olarak belirlerken, İstanbul Kalyon Hotel, 50 YTL olan iftar mönüsünü saray mutfağının iftar klasiklerinin yeni yorumlarıyla hazırlıyor. Hilton İzmir ise konuklarını Ramazan'ın vazgeçilmezlerinden davulcu ve şerbetçiyle ağırlıyor.

Ankara Sheraton Otel açık büfe iftar menüsünü 59 YTL'ye, Ramazan temalı dekoruyla, canlı Klasik Türk Müziği eşliğinde iftar programı yapan Ankara Hilton ise iftariyelikleri, çorba çeşitleri, sıcak pideleri ve Türk mutfağına özgün yemekleri ile içecek dâhil 30 YTL'ye hazırladı.

Üç büyük kentin otelleri arasında en ucuz iftar yemeğini 22 YTL'ye Saray usulü piliç sarmadan, hünkar beğendiye kadar Türk mutfağının çeşitli yemeklerini İzmir Orsep Royal Oteli sunucak.

İftar menüsü 39.50 YTL olan Bilkent Otel, 07 yaş arası çocuklara ücretsiz, 711 yaş arası çocuklara ise yüzde 50 indirimli yemek tarifesi uygulayacak. Otel, konuklarını evde ve ya farklı bir mekânda ağırlamak isteyenler için de özel menüler sunarak sofra hazırlıyor.

Bazı otellerin iftar menüsü fiyatları şöyle:

"-Hotel Etap Altınel 32-42 YTL arasında,
-Dedeman Otel 35-48 YTL arasında,
-Kent Otel 27-50 YTL arasında,
-Büyük Anadolu Otel 27-35 YTL arasında,
İstanbul Hotel Prince 3540 YTL arasında,
-Sürmeli İstanbul Otel 3846 YTL arasında,
İzmir Onur Otel 2540 YTL arasında"

(ANKA)