kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 9 Eylül 2007, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hazım Körmükçü

Sanal ortamda gerçek bir hikaye

Mehmet ÇALIŞKAN
'Sıfır Dediğimde' adlı filmin öyküsü internet ortamında şekillendi. Filmin gidişatanı internet ortamında takip edenler, maddi yetersizliklere de anında müdahale etti..
İlk kez bir film sanal ortamda imece usulü çekildi. Hazım Körmükçü ve Oktay Kaynarca'nın başrollerinde oynadığı 'Sıfır Dediğimde' adlı filmin hikayesi, Gökhan Yorgancıgil'e 1991 yılında anlatılan gerçek bir olay ile ortaya çıktı. Acemi bir hipnozcunun arkadaşını hipnoz etmesi ve işlerin karışmasını Yorgancıgil senaryolaştırdı. Ama maddi yetersizlikler nedeniyle filmin çekimi bir süre ertelendi. Yorgancıgil bu süreçte, mahkum.net adlı kendi internet sitesinde hikayeyi yayınladı. Büyük ilgi gören hikaye birkaç gün içinde 20 bin kişi tarafından ziyaret edildi ve yapılan sanal müdahalelerle senaryo yeniden oluşturuldu.

BİR ANDA PARA BİTTİ

2006 yılında çekimlerine başlanan film maddi yetersizlikler yüzünden durdu. Filmin gidişatını internet ortamında takip edenler senaryodan sonra bu kez de maddi olarak filme sahip çıktı. Yemeklerden, kullanılacak otomobile kadar pek çok ihtiyaç senaryonun sanal dünyadaki takipçileri tarafından karşılandı. Öykü çıkış tarihinden tam 16 yıl sonra artık izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. 2 Kasım'da gösterime girecek olan filmde Oktay Kaynarca ve Hazım Körmükçü'nün yanı sıra Görkem Yeltan, Damla Tokel ve Semih Sergen de rol alıyor.
Haberin fotoğrafları