kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Robotek ve Voltran geliyor

Yeni Haber
1980'li yıllarda fırtına gibi esen ve TRT ekranlarında da küçük izleyicinin zevkle seyrettiği animasyon klasiği ''Robotek'' ile ''Voltran'' beyazperdeye aktarılıyor. Robotek üyelerinin macerasında ''Örümcek Adam'' serisinin ünlü aktörü Tobey Maguire da kamera karşısına geçmeye hazırlanıyor.

Sinema sektörü yayın organı Hollywood Reporter'ın haberine göre, Warner Bros. Pictures, ''Robotek'' serisinin yayın haklarını uzun bir uğraşıdan sonra satın aldı.

Dev robotların beyazperde macerasının yapımcılığını sahibi olduğu ''Maguire Entertainment'' aracılığıyla Tobey Maguire ve Drew Crevello üstlenecek. Maguire'ın filmde başrolde de izleyici karşısına çıkması planlanıyor.

Senaryosunu Craig Zahler'ın kaleme aldığı yapımın, 1980'lerde Harmony Gold USA ve Tatsunoko Prods tarafından gerçekleştirilen orijinal öyküsü ve kurgusu yeniden ele alınacak.

Harmony Gold adına Robotek'in haklarını elinde bulunduran Frank Agrama yapımcı olarak filme destek verecek.

''Robotek'' adlı çizgi film, Güney Pasifik'te bir uzay gemisinin Güney Pasifik'teki küçük bir adaya düşmesini ve ardından insanların onların teknolojisini dünyada kullanmak için harekete geçmesiyle başlıyor. Ancak inşa edilen uzay gemisinin hizmete gireceği gün uzaylıların saldırısıyla dünyalılar ne yapacaklarını şaşırıyor ve gezegenin kaderi iki genç pilotun ellerine kalıyor.

VOLTRAN, VOLTRAN, VOLTRAN


DreamWorks/Paramount's yapımı, 311 milyon dolarlık gişe hasılatına imza atan ''Transformers''ın başarısı diğer stüdyoları dev robot yapımları için harekete geçmeye yöneltti.

Regency şirketi de geçen ay 1980'lerin bir başka efsane robot animasyonunun haklarını satın aldı. ''Voltran, Voltran, Voltran'' sloganıyla bilinen ve beş robotun bir araya gelip dev bir robota dönüşerek mücadeleye girişmesini konu alan animasyon da beyazperdeye aktarılacak. Bu filmin yapımcılığını da Mark Gordon üstlenecek.

AA