kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Yargıtay’dan ATM hırsızlarına ağır ceza

Yeni Haber
Yargıtay, artan ATM hırsızlıklarında caydırıcı bir karar verdi. Para çekme makinesı olan ATM'lerde kurdukları tezgahla pek çok kişiyi dolandıran hırsızlar Yargıtay'ın bu kararının ardından bir yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle değil, 2 yıldan 7 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak.

Trabzon 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin verdiği kararı bozan Yargıtay 6. Ceza Dairesi, ATM hırsızlarının 'dolandırıcılık' suçundan değil 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanmaları gerektiğine karar verdi.

Sanıklar Trabzon da Vakıfbank'a ait ATM makinesinin kart yuvasına kağıt sıkıştırıp, yakınanın bankamatik kartının cihazda sıkışmasını sağladıkları, daha sonra yardım etme bahanesiyle, sanki banka görevlisiymiş gibi cep telefonu ile yakınanla görüşüp kartın şifresini öğrendiler. Sıkışan kartı ATM'den alan sanıklar, daha sonra öğrendikleri şifre ile yakınanın hesabında bulunan paraları çektiler.

Sanıklar hakkında yapılan suç duyurusunun ardından açılan davada mahkeme, sanıkları 'dolandırıcılık' suçunu işledikleri gerekçesiyle mahkum etti. Dosyanın temyiz incelemesini Yargıtay 6. Ceza Dairesi, mahkemenin verdiği kararı bozdu. Yargıtay, sanıkların eyleminin 'nitelikli dolandırıcılık' olduğunu ve delilleri değerlendirmenin Ağır Ceza Mahkemesi'ne ait olduğunu belirtti.

Yargıtay'ın bu kararının ardından ATM hırsızları, daha ağır bir cezayı gerektiren 'nitelikli dolandırıcılık' suçundan yargılanacaklar.

(ANKA)