kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sonbahar temizliği hazırlığı

Yeni Haber
Genelkurmay Başkanlığı, Siirt, Hakkari ve Şırnak'ı kapsayan alanda ilan ettiği geçici güvenlik bölgesi süresini uzattı.

Genelkurmay Başkanlığı, Siirt, Hakkari ve Şırnak'ı da kapsayan bölge 9 Haziran-9 Eylül 2007 tarihleri arasında geçici güvenlik bölgesi ilan edilmişti. Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi internet sitesinde yeralan duyuruya göre, koordinatları verilen aynı bölgeye 10 Eylül 2007-10 Aralık 2007 tarihleri arasında giriş yasağı uygulanacak.

HEYECAN YARATMIŞTI

Haziran ayında yapılan duyuru Türkiye'nin sınır ötesi operasyon hazırlığı ve olağanüstü hal ilanı olarak algılanınca heyecan yaratmış ancak yetkililer, uygulamanın, her yıl, terörle mücadelenin yoğunlaştığı mart ayından itibaren hayata geçirilen rutin bir uygulama olduğuna dikkat çekmiş, olağanüstü bir durumun söz konusu olmadığını açıklamışlardı.

Askeri kaynaklar, duyurunun, bölgedeki uçuşlar ve yerdeki sivil hareketler için risk oluşabileceği yönünde bir uyarı olduğunu ifade etmişlerdi. Sürenin 3 ay daha uzatılmasının kış öncesi terör örgütüne yönelik bir dizi operasyon hazırlığı olarak yorumlanıyor.

BAŞBAKAN DA RAHATLATMIŞTI

Yaşanan heyecan nedeniyle Başbakan Tayyip Erdoğan da açıklama yapmış, "Güvenlik güçlerimiz, özellikle bu hassas bölgede, bir askeri hareketlilik alanı olarak bunu ilan etmiştir. Bir defa rutin olarak her sene yapılmakta olan zaten bir çalışma vardır. Ama şu anda mevcut hassasiyetler gözönüne alınarak, güvenlik güçlerimiz bu hareketi yapmıştır. Kendilerine de zaten bu konuda bizzat, bizim de vermiş olduğumuz yetkiler vardır. Bu yetkileri kullanmaktadırlar." demişti.
Başbakan, olağanüstü hal uygulaması yönündeki sorulara da şu yanıtı vermişti:

"Yani olağanüstü hal gibi filan alamazsınız. Öyle bir şey söz konusu değil. Ama orada güvenlik güçlerimiz, bu hareket alanı içinde tabii bazı bölgelerde yoğunlaşma yapabilir, bunu araç gereciyle, vesairesiyle yapabilir. Yani yığma yapabilir, bunların hepsi ülkemiz, halkımız içindir. Özellikle bu son Tunceli'deki gelişme ister istemez böyle bir yoğunlaşmayı gerektirebilir. Bunun detaylarına girmeye gerek yok."

(ANKA)