kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

ABD Ordusuna ait "insansız uçak" 2 Iraklı şüpheliyi öldürdü

Yeni Haber
ABD ordusu, son teknoloji ürünü silahlarını Irak'ta kullanmaya devam ediyor. Ordu yetkilileri, ülkenin kuzeyinde, yol kenarına bomba yerleştirmeye çalışan 2 şüphelinin ilk kez "silahlı ve insansız" bir uçakla öldürüldüğünü açıkladı.

Silahla donatılmış insansız uçağın, operasyonunu "tarihi uçuş" olarak tanımlayan Amerikalı komutanlar, olayın başkent Bağdat'ın kuzeyindeki Ninova bölgesinde 1 Eylül'de meydana geldiği bildirdi.

Açıklamada, "Hunter tipi bir insansız uçak, koalisyon kuvvetleri için önemli bir geçiş yolu üzerine bomba yerleştirmeye çalıştığından şüphelenilen 2 kişiyi saptamış ve öldürmüştür. Ordu tarihinde silahlı bir insansız uçakla bir ilke imza atmaktan şeref duyuyoruz" ifadeleri yer aldı.

Önceleri istihbarat amaçlı geliştirilen uzaktan kumandalı insansız keşif uçakları, son yıllarda önemli gelişmeler geçirdi.

Amerikan Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilileri, Irak Savaşı'nın başlarında ve Afganistan'da önemli görevler üstlenen ve başarılı olan bu araçlara, daha sonra "Hazır hedefi böyle güzel görürken niye imha da etmesin" düşüncesiyle silahlar da yerleştirildiğini bildiriyor. Havadan karaya atılan silahlarla bu uçaklar, her geçen gün uçan birer robot savaşçıya dönüşmeye başladı.

CHA