kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Alex:Tuncay'ın ayrılması büyük güç kaybı

Yeni Haber
Fenerbahçe Futbol Takımı Kaptanı Alex de Souza, ligin ilk haftalarında sürpriz puan kaybı yaşadıklarını, ancak bunların futbolun içinde olduğunu ifade etti.

Samandıra'daki tesislerde antrenmandan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Brezilyalı futbolcu, büyük maçların takımı olduklarını, ancak Anadolu takımlarına karşı puan kayıplarını en aza indirmeleri gerektiğini kaydetti.

Teknik direktör Zico'nun kendilerini bu konuda uyardığını anlatan kaptan, ''4 yıldır buradayım. Bu tarz puan kayıpları sürpriz ama sonuçta futbolun içinde var. Büyük takımlara karşı daha başarılı maçlar çıkarıyoruz. Anadolu takımlarıyla yaptığımız maçlarda puan kayıpları yaşanıyor. İki sezon önce Denizlispor maçında oldu ve Galatasaray'a şampiyonluğu kaptırdık. Beşiktaş ve Galatasaray'ın da başına bu şeyler gelebilir. Önemli olan liderle aramızdaki puan farkının açılmaması. Bu tarz puan kayıplarını en aza indirmemiz gerekiyor. Hocamız da uyarılarda bulunuyor. Bazen bu tarz kazalar olabiliyor'' diye konuştu. Konsantrasyon eksikliği yaşadıkları şeklindeki yorumlara katılmadığını belirten Alex, rakiplerinin de puan için inanılmaz bir mücadele verdiğini, bu tarz puan kayıplarını Barcelona ve Real Madrid gibi takımların da yaşadığını ifade etti.

TUNCAY'IN AYRILMASI BÜYÜK GÜÇ KAYBI

Tuncay Şanlı'nın gitmesiyle Fenerbahçe'nin önemli bir gücünü kaybettiği yorumları hatırlatılarak, kendisinin bu konudaki düşüncesi sorulan Alex şöyle yanıt verdi:

''Çok büyük bir oyuncu. Takımdan ayrılması tabii ki büyük güç kaybı. Bunda şüphe yok. Tuncay uzun yıllar buradaydı ve çok başarılıydı. İngiltere'de de başarılı olması için ona destek olmamız gerekiyor. Sonuçta Türkiye'yi temsil ediyor. Sonuna kadar arkasındayım. Ancak, Tuncay gitti diye arkasından sürekli gündeme getirmenin alemi yok. Kendi oyuncularımız var yine güçlüyüz, bunlara destek vermemiz gerekiyor. Bence daha önemli. Yeni gelen oyuncularla ilgili analiz için erken. Hepsinin zamana ihtiyaçları var. Oynadıkları kulüplerde iyi maçlar çıkardılar. Belli bir zamandan sonra burada da başarılı olacaklar.''


KENETLENMELİYİZ

Alex, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde Inter ile yapacakları ilk grup maçını kazanmaları için herkesin kenetlenmesi gerektiğini ifade etti. İlk maçta alacakları 3 puanın büyük bir moral olacağını anlatan Brezilyalı futbolcu şunları söyledi:

''Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grubumuzda ülkelerinin şampiyonları var. Biz de Türkiye şampiyonuyuz. Çekişmeli bir grup olacak. Umuyorum ki bu gruptan istediğimiz puanları aldığımız taktirde çıkabiliriz. Güzel başlamak önemli. Kendi sahamızdaki Inter maçı çok önemli. 3 puanla başlamak büyük bir moral olacak. Kendi sahamızda bunu başarabilmek için herkesin kenetlenmesi gerekiyor.''

BENİM FUTBOLUM ORTADA, HERKES İZLİYOR

Fenerbahçe kaptanı, Galatasaray'ın Brezilyalı oyuncusu Lincoln ile kıyaslanması ve sarı-kırmızılı oyuncunun kendisinden daha iyi olduğu yorumlarıyla ilgili soruya verdiği yanıtta, ''Bunlar sizin düşünceniz saygı duyarım. Benim futbolum ortada herkes izliyor. Ayrıca 'Ben daha iyiyim, o daha iyi' gibi bir endişem yok'' dedi.

Maçlarda kendisine yapılan sert fauller nedeniyle ikili mücadelelere girmediği şeklinde bir görüntünün ortaya çıktığı ifade edilerek yöneltilen soruyu ise Alex şöyle yanıtladı:

''Kesinlikle hiçbir zaman ikili mücadelelerden kaçmadım. Bazı durumlarda top rakibe daha yakın olduğu zaman kendimi riske etmiyorum. Sakatlanabilirim veya karşı tarafı sakatlayabilirim. Bu tarz durumlarda kaçıyormuş gibi görünüyorum ama kesinlikle öyle değil. Hakemlerle ilgili söylenecek fazla şey yok. Elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorlar. Her insan gibi hata yapabilirler.''

Kaptan olmadan önceki Alex ile kaptan Alex arasında hiçbir fark olmadığını ifade eden Brezilyalı futbolcu, ''Hiçbir fark yok, aynı şekilde devam ediyor. Ben kulübün bir futbolcusuyum. Başkanı da olsam kaptanı da olsam aynı şekilde olacağım her zaman. Kaptan olsam da olmasam da bu takımın parçasıyım ve üzerime düşen görevler var. Benim için önemli olan bunları başarıyla yerine getirebilmek'' şeklinde konuştu.

BASIN VE FUTBOL İÇ İÇE KAVRAMLAR

Kezman'ın dün yaptığı açıklamalar hatırlatılarak, kendisi ve diğer yabancı oyuncuların da bu tip sıkıntılarının olup olmadığı sorusunu, basın ve futbolun iç içe kavramlar olduğunu belirterek yanıtlayan Alex, ''Basının, durması gereken yeri bilmesi gerekiyor. Futbolcunun da durması gereken yerler var'' dedi.

Appiah, Kezman ve diğer futbolcularla bu konuları sürekli konuştuklarını ifade eden Alex, ''Basın ve futbol iç içe kavramlar, birbirinden ayrılmazlar. Her iki tarafın da çok dikkatli olması gerekiyor. Basının durması gerektiği yeri bilmesi gerekiyor. Futbolcunun da durması gerektiği yerler var. Bunları bildikten sonra hiçbir problem olmaz'' diye konuştu.

Taraftarların kendisini çok sevdiği, Roberto Carlos'un gelmesiyle ilginin büyük bölümünün Carlos'a kaydığı ifade edilerek yöneltilen ''Bu seni nasıl etkiledi?'' sorusuna Alex, ''Anelka geldiğinde de aynı soru yöneltilmişti. Ne kadar kaliteli oyuncu olursa benim ve takımım için iyi. Onun da burada kalmasını isterdim ama sakatlığı oldu ve sonra takımdan ayrıldı. Carlos burada. Keşke daha büyük, onun gibi kaliteli oyuncular gelse daha iyi olacak. Bu tarz yıldızların takıma katılması hepimiz için iyi. Ben de sahaya çıkan diğer 10 oyuncudan biriyim. 25 kişilik grubumuz var. Sadece onlardan biriyim. Taraftar kulübü daha çok seviyor'' şeklinde yanıt verdi.

Edu'nun Brezilya Milli Takımı'na gitmesiyle ilgili bir soruya da Alex, ''Tabii ki çağrılsaydım çok mutlu olur, onur duyardım. Ben birçok kez oynadım. Şu an orada olanlara tüm kalbimle destek veriyorum. Teknik direktörü de çok iyi anlıyorum. Brezilya'nın çok fazla seçeneği var'' diye yanıt verdi.

AA
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Galatasaray 4 3 1 0 8 2 10
2 Beşiktaş 4 3 1 0 4 1 10
3 Kayseri 4 2 2 0 6 2 8
Tümünü göster...
4 Trabzon 3 2 1 0 8 2 7
5 Ankaragücü 4 2 1 1 7 6 7
6 Fenerbahçe 4 2 1 1 4 4 7
7 Sivas 3 2 0 1 4 2 6
8 İ.B.B. Spor 4 2 0 2 5 5 6
9 Bursa 4 1 2 1 4 3 5
10 Denizli 4 1 2 1 7 7 5
11 G.Birliği 4 1 1 2 6 7 4
12 V.Manisa 4 1 1 2 7 9 4
13 G.B. Oftaş 4 1 1 2 3 5 4
14 Konya 4 0 3 1 4 5 3
15 Gaziantep 4 1 0 3 3 5 3
16 Kasımpaşa 4 1 0 3 4 7 3
17 Ç.Rize 4 1 0 3 4 12 3
18 Ankaraspor 4 0 1 3 4 8 1
20:30
Malta - Türkiye
2008 Avrupa Şampiyonası grup eleme maçı
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa 1  
  Trabzon 1  
 Ankaragücü 2  
  G.Birliği 2  
 Ç.Rize 3  
  İ.B.B. Spor 1  
 Konya 2  
  Denizli 2  
 Beşiktaş 0  
  Kayseri 0  
 G.B. Oftaş 1  
  Fenerbahçe 1  
 Sivas 2  
  Gaziantep 0  
 Kasımpaşa 3  
  Ankaraspor 1  
 V.Manisa 2  
  Galatasaray 2  
Haftanın Maçları
4. Hafta
 Bursa Trabzon Cuma 21:00  
 Ankaragücü G.Birliği Cumartesi 20:00  
 Ç.Rize İ.B.B. Spor Cumartesi 20:00  
 Konya Denizli Cumartesi 20:00  
 Beşiktaş Kayseri Cumartesi 21:00  
 G.B. Oftaş Fenerbahçe Pazar 18:00  
 Sivas Gaziantep Pazar 20:00  
 Kasımpaşa Ankaraspor Pazar 20:00  
 V.Manisa Galatasaray Pazar 21:00