kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

McDonald's Güneydoğu'daki ilk şubesini Diyarbakır'da açtı

Yeni Haber
McDonald's Genel Müdürü Sadi Fansa, Türkiye'de yaptıkları yatırım tutarının 160 milyon dolara ulaştığını söyledi.

McDonald's Türkiye'deki 98'inci restoranını Diyarbakır'da açtı.Babil Alışveriş Merkezi'nde hizmete giren McDonald's şubesinin açılış töreninde konuşan McDonald's Genel Müdürü Sadi Fansa, 2007 yılındaki 9'uncu şubeyi Diyarbakır'da açmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki ilk şubeyi Diyarbakır'da açtıklarını kaydeden Fansa, ''Şirketimiz, 2005 yılından itibaren Anadolu Grubu çatısı altında Türkiye'de planlı ve istikrarlı bir şekilde büyümeye başladı. Bugün burada bulunmamız, yeni büyüme stratejimizin bir sonucudur'' dedi.

Türkiye'nin en önemli sorunlarından birinin işsizlik olduğuna değinin Fansa, McDonald's'ın bu konuda gerek sosyal, gerek ekonomik boyutta çok önemli bir işlevinin olduğunu kaydetti.

Diyarbakır'daki restoranda 25 kişiyi istihdam ettiklerini ifade eden Fansa, şöyle dedi:

''Türkiye'de yaptığımız yatırım tutarı 20 yılda 160 milyon dolara ulaştı. 2007 yılında ise 10 milyon dolarlık daha yatırım hedefliyoruz. Mal ve hizmet tedarikinin yüzde 98'ini Türkiye'den karşılıyoruz. 2005 yılından itibaren Türkiye'de faaliyetlerimizi Anadolu Grubu çatısı altında sürdürmeye başladık ve böylece yüzde 100 Türk sermayeli bir şirket olarak Türk ekonomisi içinde yerimizi aldık.''

Açılış töreninin ardından, restorana getirilen dar gelirli ailelerin çocuklarından oluşan bir gruba McDonald's ürünleri dağıtıldı.

AA