kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Avrupa'da ekim ayında piyasaya çıkacak olan yeni Laguna, Türkiye'de 2008 yılının ilk çeyreğinde tüketici ile buluşacak. 1.5 dCi, 2.0 dCi, 2.0 turbo benzinli, 2.0 benzinli, 1.6 benzinli motor ve 6 ileri vites seçenekleriyle satışa sunulacak.

Bursalı Megane ailesine yeni kardeş sürprizi

Ahmet ÇELİK
03.09.2007
BURSA'DAKİ tesislerinde Clio'nun stationwagon modeli Clio Estate üretimine hazırlanan Renault, bir başka modeli daha Türkiye'ye taşımayı planlıyor. Renault Dünya Ticari Faaliyetler Başkan Yardımcısı Patrick Blain, yenilenen Laguna'nın tanıtım toplantısında yeni model sinyali verdi. Yeni model konusunda fazla bir açıklama yapmayan Blain, Bursa tesislerinin 270 bin adetlik kapasitesinin 350 bin adete çıkacağını söyledi.

AİLE GENİŞLİYOR
2008 yılında Bursa fabrikasında üretilmesi planlanan yeni modelin Megane'nın stationwagon modeli olacağı tahmin ediliyor. Bu gerçekleşirse Renault, Bursa tesislerinde Megane sedan, Clio hatchback, Clio Symbol ve Clio Estate'ın yanı sıra Megane'nın station wagon modeli de üretilmeye başlanacak. Böylece Megane ailesine bir kardeş daha gelecek. Toplantıda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ise yeni Laguna'yı Türkiye'ye 2008 yılının ilk çeyreğinde getireceklerini belirtirken bu segmentte yüzde 10'luk pazar payı hedeflediklerini söyledi. Aybar, sedan rekabetinde açık ara önde gittiklerini, dizel ile önemli bir ivme yakaladıklarını söylerken yeni Laguna ile büyük bir boşluğu dolduracaklarını belirtti. Özellikle 1.5 litrelik 110 beygir gücündeki dizel Laguna'nın satışlarından çok umutlu olduklarını söyleyen Aybar: "2008 yılı bizim için yenilikler yılı olacak" dedi.