kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Tatilde solan ciltlere oksijen kürü

SEVDİCAN GÜNEŞ SAĞLIK SERVİSİ
05.09.2007
Tatilde keyifli saatler geçirdiğiniz havuz ve deniz, dinlenmenizi sağlarken cildinizi yıpratıyor. Bu nedenle tatil dönüşü nem kaybeden ve soluklaşan cildinize özel bir bakım yapmanız şart. Özellikle de oksijen içeren özel bir bakımla pırıl pırıl parlayan bir ciltle işbaşı yapabilirsiniz!..
Tatil dönüşü bronzluğunu uzun süre korumak isteyen birçok kadının cilt bakımını ihmal ettiğini belirten Medikal Hekim Seran Göçer, kadınlara tatil sonrasında ışıltılı bir cilde sahip olmanın yollarını anlattı:

* Sonbahara girerken cilt için nasıl önlemler alınmalı?
Güneşin olumsuz etkileri yaz aylarında cildi yıpratır. Son yıllarda güneşin zararlı etkileri nedeniyle daha fazla cilt sorunları yaşanıyor. Gün geçtikçe artan UV ışınlarının zararlı etkileri, ciltte nem kaybı, kuruma ve lekelenmelere yol açıyor. Her iki konuda da fazla beklememek ve önlem almak gerekli ki, bu sorunlar kalıcı olmasın. Özellikle 40 yaşından sonra cilt kuruması ve yıpranmasında sadece kozmetikler yeterli olmuyor. Bakıma başlarken öncelikle cildinize uygun bir yoğun nemlendirici edinin. Sonrasında özel yaz bakımlarını içeren programlarla işinizin başına daha canlı bir ciltle dönebilirsiniz. Yaz ve güneş sonrası yapılan bu özel bakımlar, haftada bir yapılan 6 seansın ardından ayda bir tekrarlanabilir. Ayrıca güneş lekelerine sonbaharda hemen müdahale edilirse tedaviden daha kolay cevap alınıyor.

HAMAMDA YENİLENİN
* Deniz ve havuzdan yıpranan ciltlere nasıl bakım yapılmalı?
Deniz ve havuz sonrası cildimiz kurur ve hassaslaşır. Buna karşı nem veren maskeler uygulanabilir. Ayrıca oksijen bakımlarını içeren kürle cildin yıpranan kısmı tamir edilebilir.

* Oksijen, cildi nasıl yeniliyor?
Oksijen kürü; ısı terapisi, yatıştırıcı titreşim sistemi, aromaterapi ve ses terapisi gibi en iyi medikal SPA teknolojilerini kombine ederek, metabolizmayı harekete geçiriyor. Uygulama sonrasında vücuttaki su tutulumu azalırken, temizlenen ciltte duru bir güzellik gözleniyor.

* Hamam cilt için faydalı olur mu?
Ölü hücrelerin atılmasında hayli etkili olsa da kişiler ya gereğinden fazla ya da gereğinden az kaldıkları için hamamdan yeterince faydalanamıyor. Keseleme işlemi sırasında bazen cilt daha fazla tahriş olabiliyor. Bir de ortamın yeterince hijyen olmaması ilerleyen günlerde beklenmeyen cilt sorunlarına yol açabilir. Ancak böyle bir alışkanlığı olan kadınlar, sonbahara girmeden hamama gidebilir ve deniz veya havuzdan etkilenen ciltlerini onarabilirler.

KIŞIN FONDÖTEN SÜRÜN
* Soğuk günlerde cildin sağlıklı kalması için neler yapılmalı?
Öncelikle cildin tamamen çıplak bırakılarak soğuğa maruz kalması önlenmeli. Bunun için ilk adımda mutlaka cilt tipinize uygun nemlendirici kullanın. Soğuk havalarda fondöten ya da kapatıcı kullandığınızda da cildinizi biraz daha korumuş olursunuz.

* Cilt bakımı, cilt tipine göre mi seçilmeli?
Cilt bakımları hem cilt tipine uygun olmalı hem de cildin ihtiyacına göre planlanmalı. Cildin ihtiyacında cilt yaşı ve yıpranma düzeyi önemlidir. Bazen yaşı 30 olan ama yoğun sigara tüketen, kötü beslenen veya güneşe fazla maruz kalan kişilerde cilt yaşı 40 olabiliyor. Artık cilt bakımlarını sadece temizleme olarak değil, onarmayenileme anlamında da uyguluyoruz. İhtiyaca uygun ampul bakımlarıyla; sağlıklı bir cilde sahip olurken, daha genç gösterme şansı da oluyor.

* Cildin içten de sağlıklı olması için sonbaharda hangi besinlere ağırlık verilmeli?
Cilt için en iyi besinler kırmızı ve yeşil sebzelerdir. (Taze nane, maydanoz, marul, biber, domates, turp ve kırmızı biber vb.) Bu yiyecekleri mümkünse çiğ tüketin. Ayrıca her gün 5-6 tane yenen badem ve fındık da iyi bir E vitamini kaynağı olabilir.