kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Şükran Moral'ın sergisinden 'Genelev' adlı çalışması.

Evlenmeden 'milli olmak' aldatmak sayılmıyor mu?

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
06.09.2007
Erkekler arasında 'milli olmak' ve 'rüştünü ispat etmek' gibi bir yarış olduğu için çoğu genç ilk ilişkisini genelevde yaşar. Oysa genelevde ilişki; erken boşalmaya ve iktidarsızlığa bile neden olabilir!..
Benim iki yıldır güzel giden bir ilişkim var ve yakında evleneceğiz. Sevgilim askerden yeni geldi, ama geçen gün askere gitmeden önce bir geneleve gittiğini öğrendim. Bunun üzerine ona bu durumun benim için 'aldatma'dan farkı olmadığını söyledim. Ama o, 'kadın olduğun için anlayamazsın' dedi. Erkekler, bir ilişkileri varken bile geneleve gider mi? S.İ./Sinop

Gençlik yıllarında partneri olmayan erkeklerin çoğu genelevlerde ilk ilişkilerini yaşar. Cinsel terapistler olarak tavsiye etmesek de bu sık rastlanan bir durumdur. Çünkü erkekler arasında 'milli olmak' ve 'rüştünü ispat etmek' gibi erkekliğin sözde sınandığı durumlar yaşanır. Zevk almayı hedefleyen, kendini güçlü görmek isteyen ve kontrolün kendinde olduğunu sanan erkekler; duygusal bir ilişkileri olsa bile çoğu zaman hemcinsleri arasındaki bu psikolojik oyunu oynamaya mecbur kalabilir.

ALIŞKANLIĞA DÖNÜŞMESİN
Ancak hiçbir mahremiyet koşulunun bulunmadığı genelevlerde aceleyle tamamlanan cinsel birleşme deneyimleri; erkekleri, erken boşalmaya programlayabilir ve sertleşme problemlerine yol açabilir. Size tavsiyem; mantıklı düşündüğünüzü ve onu anlayışla karşıladığınızı ifade edin ancak bu olayın tekrarının olmaması için partnerinizle net bir dille konuşun. Onu kesin bir tavırla uyararak, kendinde bunu bir hak olarak görmesine ve sürekli tekrarlamasına izin vermeyin.

Cinsellikle ilgili sormaya çekindiğiniz soruları bana yazın. İsminizi belirtmenize gerek yok ancak yaşadığınız şehri yazarsanız sorunlarınızı değerlendirmem kolaylaşır. Rumuzlu soruları 'saglikliseks@sabah.com.tr' adresine gönderebilirsiniz. Cinsel Terapist Dr. Cem Keçe