kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 8 Eylül 2007, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Hande Ataizi

Şimdi son trend botoks yaptırmamak

Yaprak Aras ŞAHİNBAŞ
01.09.2007
Yüz ifadeleri botoks yüzünden yok olan oyuncular iş sıkıntısı çekiyor. 'Donuk yüz'lü Hollywood sanatçıları, gençlik iksirini artık farklı yöntemlerde arıyor..
Hande Ataizi geçtiğimiz günlerde "Estetikten işsiz kaldım," diye yakınıyordu. Yönetmenler fazla estetik ameliyat geçirmiş yüzlere iş vermemeye başlamış. "Japon dudaklı, Japon gibi çekik gözlü Hande'ye, ben de olsam iş vermezdim," diyordu Ataizi ve ekliyordu: "Artık estetik yaptırmayacağım". Ataizi gerçekten iş bulmakta, işlerini 'tutturmakta' zorluk çekiyorsa, bunu silikonlarına bağlamamalı. Oyuncuların miyadlarının erken dolmasının sebebi, kendisinin de bir zamanlar uğruna setleri bıraktığı, herkese yaptırmasını tavsiye ettiği botoks iğnelerinden başka bir şey değil. Aslında durum çok ironik. Bir zamanlar geleceğe yatırım olarak görülen ve oyuncuların 'genç kalarak' daha çok filmde rol almasının anahtarı olarak görülen botoks, şimdi kapıları yüzlerine kapatıyor. Botoks yüzünden Hollywood'daki yönetmenler de 'doğal' görünümlü oyuncu sıkıntısı çekmeye başladı. 'Botulinum' ile yüz kaslarını felç eden oyuncular zor mimikleri yapamamakla kalmıyor; normal insanların yaptığı şaşırma, kaş çatma gibi ifadeleri bile Diane Keaton beceremiyorlar. Bu nedenle de ya Lindsay Lohan'lar, Jessica Biel'ler gibi yeniyetme Hollywood yıldızıları kapıyor bütün işleri, ya da botokssuz oyuncular... Eskiden çok algılanmayan bu mimiklerin, 'high definition' sistemler sayesinde yönetmenler kadar izleyicinin de gözünü rahatsız etmeye başlamasıyla beraber, oyuncular da Ataizi gibi işsiz kalmamak uğruna botoks enjeksiyonlarından vazgeçer oldular.

YILAN ZEHRİ KULLANIYORLAR
'Anti aging' trendi devam etmeyecek mi peki? Tabii ki edecek. Nasıl ki 2. Dünya Savaşı sırasında kimyasal bir silah olarak kullanılması bile düşünülen 'neurotoxin botulinum' maddesi botoks adı altında kozmetiğe dönüştü, insanoğlu farklı maddeleri de zamana meydan okuma hırsı uğruna denemeyi sürdürecek. Örneğin Gwyneth Paltrow, çareyi yılan zehrinde arayanlardan. Beverly Hills'deki Sonya Dakar Spa'dan 'yılan tükürüğü' içereren 'Ultra Lux 9' serisinden alırken görülen Paltrow, botokstan uzak duruyor. Yani devir artık Hande Ataizi, Nicole Kidman, Melanie Griffith ve Jane Fonda gibi botoksluların değil, Diane Keaton ve Helen Mirren gibi 'doğal' oyuncuların devri. Hollywood yıldızlarını örnek almaya alışkın kadınlar, bu akıma uyum sağlar diye umuyorum.
Haberin fotoğrafları