kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ŞELALE KADAK

Cinsiyet ayrımcılığında uygulamanın takipçisi Çubukçu

KAGİDER Başkanı Gülseren Onanç ile ekibinin masasında birbirinden önemli projeler duruyor. Bir önceki dönemin Devlet Bakanı Güldal Akşit ve yeni dönemin Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun varlığının bu dönem için bir şans olduğunu düşünüyorum.
KAGİDER'in AB sürecinde en önemli konuların başında gelen kadın konusunda yapacağı çalışmalarda en büyük desteği Ankara'daki kadın bakan ve milletvekillerinden alacağını ümid ediyorum.
Avukat olmanın verdiği hızlı ve akıcı konuşma üslubuyla bir çırpıda neler yaptıklarını ve neler yapacaklarını sıralayan Nimet Çubukçu'nun, kadın-erkek eşitliği konusunda baş mücadeleci olacağı belli oldu.
Çubukçu, "Kamu personel alımlarında cinsiyet ayrımcılığı yapılmaması ile ciddi bir toplumsal sorun olan kadına yönelik şiddet ve töre namus cinayetlerinin önlenmesi için alınması gereken tedbirleri içeren Başbakanlık Genelgeleri, yasalarda yapılan yeni düzenlemelerin uygulamaya yansıtılabilmesi için tüm taraflara önemli sorumluluklar yükledi" derken, uygulamada aksaklık olmaması için mücadele edeceğini vurguluyordu aslında.
Çubukçu, kadınların istihdamının önündeki engelleri ortadan kaldıracak politikalara önem vereceği sözünü de verdi. Özetle sözde değil özde kadınların ikinci sınıf vatandaş muamelesi görmesini, uygulamadaki gerçek değişikliklerle Çubukçu sağlayacak. Bunun böyle olup olmadığının da takipçisi Gülseren Onanç başkanlığındaki KAGİDER'li kadınlar olacak.