kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Erdoğan: Bu medya CHP'li

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kendisine yönelik olarak "ekonomik rakamları yuvarladığı" şeklindeki eleştirilere sert yanıt verdi. Medyayı CHP'li olmakla suçlayan Erdoğan, "Bu köşe yazarları da CHP yanlısı köşe yazarı oldukları için bu tür şeyleri yaparlar. Tayyip Erdoğan rakamları yuvarlamayı sevmez" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hükümet programı görüşmelerinde CHP Lideri Baykal'ın Maliye Bakanlığı dönemindeki reel faiz oranlarıyla ilgili açıklamasının "sürç-i lisanı" olduğunu belirterek düzeltti. Baykal'ın Maliye Bakanlığında reel faizi yüzde 40 olarak söylediğini ancak rakamın Baykal'ın Maliye Bakanı olduğu döneme değil DYP-SHP koalisyonu zamanında Başbakan Yardımcısı olduğu döneme ait olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, ekonomik veriler konusunda kendisini eleştiren köşe yazarlarına yüklendi. Erdoğan, medyayı CHP'li olmakla suçladı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 22 Temmuz seçimlerinin ardından ilk defa toplanan AKP İl Başkanları toplantısında konuştu. Erdoğan'ın gelirken ayakta alkışlandığı toplantıya il başkanlarının yanı sıra bakanlar, bazı milletvekilleri, belediye başkanları ile partinin kadın ve gençlik kolu başkanları katıldı.

Erdoğan, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, seçimlerden alınan sonuçlardan dolayı toplantıya katılanları yürükten kutladığını söyledi.

Seçimlerde çıkan sonuçların demokrasinin zaferi olduğunu belirten Erdoğan, demokratik tutum dışında olan partilerin de millet nezdinde itibar kaybettiğini ifade etti. Erdoğan, 22 Temmuz seçim sonuçları üzerinde il il, ilçe ilçe ve sandık sandık bir inceleme yaptıklarını incelemenin bittikten sonra kitaplaştırılacak tüm teşkilatlara dağıtılacağını açıkladı.

FİLDİŞİ KULELER

Milletle birleşerek siyaset yapma gerekliliğini vurgu yapan Erdoğan, "Fildişi kuleden hakla bakmayacaksın derler. Fildişi kulelerden halka bakılmaz, bakarsanız birgün sizi o kuleden indirirler" dedi.
Erdoğan, partililere başı sıkışan herkese yardım etmeleri çağrısında da bulunarak, Ankara'yı Türkiye'nin her köşesine eşit uzaklıkta bir Başkent haline getirmek için çalıştıklarını belirtti. Başbakan Erdoğan, "Varsın birileri köşelerinden çalakalem devam etsin ama biz yolumuza inandığımız edeceğiz. Çünkü milletimiz bizi çok iyi tanıdı" dedi.

"CHP ÇALINTIYA BAYILIR"


Siyaseti aslına döndürmek ve halka yöneltmek gibi bir görevlerinin olduğunu ifade eden "Sessiz yığınların sesiyiz, kimsesizlerin kimsesiyiz" dedi. Erdoğan ana muhalefet partisi CHP'yi de eleştirerek, "Hükümet programı okunurken CHP sıralarından birisi dedi ki, 'Bu bize ait' O gerilerde kaldı. Biz siyasete başladığımızda söyledik, bugün değil. Onlar bu çalıntılara bayılırlar. Kimsesizlerin kimsesi sessiz yığınların sesi olan niçin ülkenin doğusuna güneydoğusuna hiç gidemedi, neden niçin uğrayamadı" dedi.

"SÜRÇ-İ LİSAN"

Hükümet programı görüşmelerinde bir "sürç-i lisanı" olduğunu söyleyen Erdoğan, Baykal'ın Maliye Bakanlığında reel faizi yüzde 40 olarak söylediğini ancak rakamın Baykal'ın Maliye Bakanı olduğu döneme değil DYP-SHP koalisyonu zamanında Başbakan Yardımcısı olduğu döneme ait olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

"O zaman faiz oranlarıyla enflasyon 87 ile 127'ye kadar çıktı. Şimdi hemen bir şecaat arz etmek istedi. Koşarak geldi. Baktı ki bir sürç-i lisan var, onu söyleyemedi. Biz Maliye Bakanlığı'na da biliyoruz, Enerji Bakanlığı'na da biliyoruz, palto içinde bakanlıklarda nasıl oturulduğunu da biliyoruz."

Erdoğan o dönemde reel faizlerin 1995-1996 döneminde yüzde 40'lara kadar çıktığını söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün de bir köşe yazarı, bizi rakamları yuvarlayan olarak söylüyor. Rakamları yuvarlayan karşınızda. Daha önce zaten biliyorsunuz bu medya CHP yanlısı medya olduğu için bu tür şeyleri yazar. Bu köşe yazarları da CHP yanlısı köşe yazarı oldukları için bu tür şeyleri yaparlar. Tayyip Erdoğan rakamları yuvarlamayı sevmez."

Erdoğan söz konusu rakamların TÜİK, DPT ve Hazine Müsteşarlığı'na ait resmi rakamlar olduğunu belirtti.

"ERİŞİLMEZ OLMAYIN"

Erdoğan, evinin yakınlarında bir çocuğun kendi evlerinde mantı yeme teklifini kabul ederek dün o çocuğun evine gittiği örneğini vererek, "Başbakan erişilemez birisi olmamalı, Cumhurbaşkanı erişilemez birisi olmamalı" dedi. Erdoğan alkış alan bu sözlerine şöyle devam etti:
"Erişilemeyen arkadaşlarım yok mu? Var, kusura bakmasınlar var. Onlar da erişilemez olmaktan çıkmalı. Erişilecekler, erişilmesini beklemeyecekler, kendileri erişecekler."

"SOSYAL YARDIMLARA YENİ BAŞLAMADIK"

Bazı partilerin seçim kampanyalarında kömür dağıtıyorlar gibi eleştirilerde bulunduklarını hatırlatan Erdoğan, "Bilmiyorlar ki bu kömürün dağıtılması olayı ta iktidara geldiğimiz andan itibaren başlayan bir şeydir. Kömür de kış bastırdığı zamanda dağıtılmaz ki be kardeşim. Kömürü baharda yazda dağıtacaksın ki kış girdiği zaman her şey hazır olsun" diye konuştu.
Söz konusu yardımların masrafının Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndan karşılandığını açıklayan şimdiye kadar 1.5 milyon ton kömür dağıttıklarını ve bu sayede işlemeyen madenlerin işlemeye, çalışmayan kamyonların çalışmaya başladığını söyledi. Erdoğan, Anayasa'da devletin ilkeleri arasında laik ve hukuk devletinin yanı sıra sosyal devlet ilkesinin de yer aldığını ve yardımların bu amaç doğrultusunda yapıldığını vurguladı

"DÜNYAYA GELİRKEN YANIMIZDA BİRŞEY GETİRMEDİK"

Erdoğan, partililerden belediye seçimlerinde daha fazla belediyenin AKP'ye ait olmasını isteyerek, gururla kibirle siyaset yapmamaları tavsiyesinde bulundu. Erdoğan, "Dünyaya gelirken yanımızda bir şey getirmedik, götürürken de yanımızda bir şey götürmeyeceğimizi bilenlerdiniz" diye konuştu.

(ANKA)