kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Gazino Baronu’na Akrep operasyonu

Yeni Haber
Başkent'in gazino baronu olarak bilinen Dursun Tatar'a yönelik başlatılan Akrep Operasyonu'nda 20'si yabancı toplan 29 kişi gözaltına alındı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptıkları çalışmalarda Altınkapı, 1001 Gece ve Neo adlı gazino ve barların sahibi Dursun Tatar'ın Çankaya Esat Caddesi ve Akay Caddesi civarında bulunan diğer umuma açık yerler üzerinde baskı ve tehdit unsuru olarak faaliyet gösterdiği belirlendi.

Yapılan çalışmada, Tatar'ın belirtilen bölgede diğer kişilere ait umuma açık yerleri de kendi tekelinde toplama amacıyla hakaret ederek çete mensuplarına verdiği emirlerle işyerlerini devretmek istemeyen esnafların dükkanlarında olaylar çıkardığı, korku ve kaygıya neden olarak bölge esnafını sindirdiği tespit edildi.

Bölge esnafın korktukları gerekçesiyle şikayetçi olmaktan kaçındığı ifade edilirken, soruşturma kapsamında şebekenin adam öldürmeye teşebbüs ve azmettirme, nitelikli yağma, tehdit, darp, 6136 sayılı Kanuna Muhalefet, görevli polis memurlarına mukavemet, uyuşturucu madde bulundurmak ve kullanmak ile yurtdışından getirdikleri yabancı uyruklu bayanları kaçak olarak çalıştırdıkları ve insan ticareti yaptıkları belirlendi.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Görüşen'in emriyle başlatılan Akrep Operasyonu'nda zanlılar Dursun Tatar, adamları Murat İ., Nedim A., Yavuz T., Ali E., Ulvi K., Hakan G., Halit K., Marina G. gözaltına alındı.
Zanlılardan Mahmut C.'nin bir yıl önce Maksim Gazinosu sahibi İrfan Atılgan'ın öldürülmesi soruşturması kapsamında cezaevinde olduğunu ifade eden emniyet yetkilileri, aynı operasyonda önceki gün açılan Altınkapı Gazinosu'nda kaçak olarak çalışan 20 yabancı uyruklu kadının yakalanarak gerekli adli işlemler yapılmak üzere Yabancılar Şube Müdürlüğü'ne teslim edildiği ifade edildi.

Dursun Tatar ve adamları 26 Eylül 2006 günü Esat Caddesi üzerinde İrfan Atılgan ve adamları ile çatışmıştı. Olayda Atılgan hayatını kaybederken aralarında Tatar'ın bulunduğu 4 kişi yaralanmıştı.

Çetenin ayrıca Tatar'ın eski ortağı DİMA lakaplı Ankara'da bulunan bir Çin Lokantası'nın sahibi Dayanat İsmailov'u da kendisine çalışması için tehdit ettiği, siliahla yaraladığı ve kardeşi Rıfat İsmailov'a da ateş açtığı kaydedildi. Gözaltına alınanlardan Murat İ. ve Yavuz T.'nin ise Cumhurbaşkanlığı Köşkü önünde ateş ettikleri gerekçesiyle yakalandıklarını belirtten emniyet yetkilileri, bu kişilerin aracından 2 adet ruhsatlı tabanca ele geçirildiğini söylediler.

Akrep Operasyonu kapsamında 5 adet tabanca, 91 adet fişek, 1 adet çelik yelek, 1 adet kelepçe, 1 adet dürbün, 50 adet değişik kişiler adına düzenlenmiş çek ve senet, 1 adet 90 bin Euro değerinde senet, yaklaşık 2 gram esrar maddesi 2 adet kimlik, 1 adet evlilik cüzdanı ve şebekenin kayıtlarının bulunduğu 2 adet ajandaya el konuldu. Sorguları tamamlanan Tatar ve 9 zanlı Ankara Adliyesi'ne sevk edildi.

(ANKA)