kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

2007'nin "En Kral Mezeler"i seçildi

Yeni Haber
Bu yıl ikincisi düzenlenen Türkiye'nin ilk meze yarışması "Efe Rakı En Kral Meze Yarışması"nda, 2007'nin "En Kral Mezesi" Arnavut dolması ve peynirli içli köfte seçildi.

"Efe Rakı En Kral Meze Yarışması" ödül töreni, dün akşam düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Türkiye'nin her yerinden toplam 4 bin 72 meze tarifinin gönderildiği yarışmada profesyoneller ve amatörler kategorisinde toplam 8 yarışmacı ödüle layık görüldü.

Yarışmada, 2007'nin "En Kral Mezesi" Arnavut dolması ve peynirli içli köfte seçildi. Dereceye girenler, ödüllerini Efe Alkollü İçecekler Tic. AŞ. CEO'su Egemen Demirtaş'ın elinden aldı. Binlerce meze tarifinin katıldığı yarışmada amatörler kategorisinde Ankaralı ev hanımı Ercan Özcan, profesyoneller kategorisinde ise Metro Restoran'ın baş aşçısı Gülağmi Aslan birinci oldu.

Profesyoneller kategorisinde ilk üçe giren yarışmacılara, 3.5 kilogram ağırlığında som gümüşten hazırlanan Efe Rakı şişesi hediye edildi. Her sene dereceye giren yeni meze sahiplerine teslim edilecek olan şişeler, Efe Rakı'nın tescil ettiği en kral mezenin simgesi olarak bir dahaki yarışmaya kadar saklanacak. Her iki kategoride de birincilere 10 bin YTL'lik para ödülünün yanı sıra altın meze tabağının hediye edildiği yarışmada, profesyonel kategoride ikinci olan Ankara Balıkhan Restoran'ın aşçısı Kemal Akkaya hamsi kuşu mezesiyle gümüş tabak ve 5 bin YTL'lik para ödülünün sahibi oldu. Çırağan Palace'ın Hollandalı şefi Rudolf G.P.M. Van Nunen, hazırladığı ıstakoz pilakiyle, üçüncülük ödülü olan 2 bin 500 YTL ile bronz meze tabağını almaya hak kazandı.

Amatörler kategorisinde Ankaralı Celal Yılmaz Yurttaş'ın hazırladığı yumurtalı patates ezmesi ikinci olurken, yarışmaya Antalya'dan katılan Seval Aksoy'un hazırladığı avokado salatası üçüncülük ödülüne layık görüldü. Amatör kategorideki ikinciler 5 bin YTL'lik ödülün sahibi olurken üçüncüler de 2 bin 500 YTL'lik ödüllerini aldılar. Pastırma şişi ve ahtapot turşusu ile mansiyon ödülüne layık görülen Handan Karadeniz ve Lütfü Ertekin, Mutfak Sanatları Akademisi`nin tek günlük profesyonel workshop'una ücretsiz katılım hakkı kazandı.

Önümüzdeki yıldan itibaren, Ege'nin iki yakasını kapsayacak şekilde genişletilerek uluslararası bir platforma taşınması planlanan "En Kral Meze Yarışması", Efe Rakı tarafından Türkiye'nin milli içkisi olarak bilinen rakının mezelerini tüm dünyaya tanıtmak amacıyla düzenleniyor.

(ANKA)