kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Her kadının bir tişört giyişi vardır!

Esra ÇORUH
24.08.2007
Tişörtler, her kadının hayatında büyük yer kaplar. Tişört seçerken kalitesinin yanı sıra vücut tipinize uygun olmasına dikkat etmelisiniz..
1- Bazı tişörtleri çok beğenerek alıyorum ama bir iki yıkama sonrasında rengi solduğu ya da deforme olduğu için giyemiyorum. Tişörtün kaliteli olup olmadığını satın alırken nasıl anlarım? (Kader K.-İzmir)

Aceleyle tişört almak, hepimizin yaptığı bir hata. Bunu engellemek için basit bir tişört alırken bile düşünmek gerekir. Tişörtün penyesinin kalitesi çok önemli. Eğer aldığınız tişört, bir mağaza zincirindense ve yıkama talimatlarına uymanıza rağmen deforme olduysa, değiştirme hakkınızı kullanın. Alacağınız tişörtün kumaşının çok kalın olmamasına dikkat edin. Çok kalın olan penyelerin çekme ihtimali yüksek olduğu gibi yazın terletir de... Yaka duruşu da tişörtteki en önemli detaylar arasında. O yüzden satın alacağınız tişörtü mutlaka deneyin. Sıfır yakaysa esneyip esnemediğine bakın. Giydikten sonra yaka kısmı açılıp potluk yapıyorsa veya az esneyip zor giyiliyorsa kesinlikle almayın. Yakasının likralı kumaştan olması, en iyisidir. Tişörtlerin kol ve basen kısmının üzerinize oturmasına dikkat edin. Kol ve bel kısmı bol inen tişörtlerin, sizi olduğunuzdan şişman göstereceğini unutmayın. Eğer takı merakınız varsa ve kolyesiz kıyafetinizin tamamlanmadığını düşünüyorsanız, tişörtün yakasının biraz açık olmasına özen gösterin. Bu tür tişörtlerde aksesuar daha güzel duracaktır. Her zaman giydiğiniz klasik tişörtünüze değişik bir hava vermek istiyorsanız, içine ince penyeden başka renkte bir tişört giyebilirsiniz. Çizgili tişörtlerin modası hiçbir zaman geçmiyor.

2- Tişörtlerimi yenileyeceğim. Nasıl alışveriş yapmam gerek? Zuhal K.-Van)

Biri sıfır yaka, diğeri V yaka olmak üzere iki adet kaliteli beyaz tişört edinmelisiniz. Yine iki adet siyah tişörte her zaman ihtiyaç duyabilirsiniz. Bütün bir yazı atlet tişörtlerle geçirenlerdenseniz, aynı kesim bile olsa dört adet farklı renkte almanızda yarar var... Ayrıca çizgili tişörtün modası hiç geçmez; kalın ya da ince çizgili ama mutlaka bir tane bulundurun. Polo yaka yarım kol tişörtün de gardırobunuzda bulunmasında fayda var.

3- Tişörtlerin içine ne tip sutyen giymeliyim? Özellikle atlet tipi tişörtle birlikte ne giyeceğimi bilemiyorum. (Begüm B.-Ankara)

- Tişörtün içine giyeceğiniz sutyen çok önemli. Özellikle dar tişörtlerin içinden görünen yarım kaplı sutyenler, hiç hoş bir manzara yaratmıyor. O yüzden dar tişörtlerle mutlaka tam kaplı, hatta dikişsiz sutyenler tercih edilmelidir. Eğer tişörtünüz bol kesimse, bu konuda özgür olabilirsiniz. Yaz aylarının vazgeçilmezi olan atletler için de sutyen seçerken dikkatli olmak gerekir. Ne kadar dikkat edilse de atletlerin içinden sutyen askıları görünür. Bu nedenle tişörtün rengiyle uyumlu sutyen giyilmelidir. Hatta renkli sutyenini göstermek için atlet giyen pek çok kişi bile var. Ayrıca istediğiniz renkte sutyen giyin ama sakın beyaz tercih etmeyin. Çünkü beyaz sutyenler, çok çabuk kirleniyor ve rengi grileşmiş sutyen askısı çok çirkin duruyor. Bu yüzden beyaz atletlerle askısız, tam kaplı sutyen giyebilirsiniz. Sırt kısmı dar olan atletlerle, çapraz askılı sutyenler ideal olur. Bu modellerden kullandığınızda sutyeninizin gözükme riskini azaltırsınız. Yine de renginin tişörtünüzle aynı renkte olmasında fayda var.

4- Her tişört tüm vücut tipleri için uygun olur mu? Yoksa vücut tipine göre de uygun olan modeller var mı? (Serra T.-Antalya)

- Kesinlikle, vücut ölçülerinize göre sizi daha güzel gösterecek modeller var. Bu yüzden vücut tipinizi bilerek bilinçli olmalısınız. Örneğin, kalçalarınızın geniş olduğunu düşünüyorsanız, derin yuvarlak yaka tişörtleri tercih etmeniz gerekir. Dikkat göğüslere çekildiği için vücudun dengesi sağlanır. Ya da göbeğiniz varsa, bu bölgenizi kapatmak için tişört boyunun baseniniz hizasında olmasına dikkat edin. Göğüsleriniz büyükse, V yaka ya da açık sıfır yaka tişört tercih edebilirsiniz. Tam tersi göğüsleriniz küçükse, göğüslerinizi olduğundan büyük göstermek için de sıfır yaka çizgili tişörtler idealdir. Dar bir figürünüz varsa, yine enine çizgili tişörtler doğru seçim olacaktır. Basen ve karın bölgesinde fazlalıkları olanların likralı dar modellerden kaçınması gerekir. Dar omuzluysanız, onun da çaresi var! Kayık yaka tişörtler dar omuzlu kadınlar için ideal.
Haberin fotoğrafları