kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Koleksiyon

Yaratıcılıkta dur durak yok

Buzdolabından halıya, lavabodan kanepeye kadar birçok ürün artık kişiye özel veya sınırlı sayıda tasarlanıyor. Dekorasyon alanında hizmet veren firmalar, artık sıradışı tasarım ürünlere ağırlık veriyor..
Son yılların hızla yükselen trendleri arasında kişiye özel üretimler geliyor. Sadece tek bir kişi için üretilen objeler arasında mobilyalardan, beyaz eşyaya kadar bir çok tasarıma rastlamak mümkün. Hatta artık lavabolardan duş teknelerine, halılardan perdelere kadar akla gelebilecek her yerde sadece size özel üretim yapılabiliyor. Bu nedenle dekorasyon alanında faaliyet gösteren firmalar, tasarımın öne çıktığı daha butik ürünler ortaya koyuyor. 'Tasarımdan üretime' konsepti ilen yola çıkan Hare Showroom da bu firmalardan biri. Dekorasyonda tasarım ürünler arayanlara hitap eden Hare, ev, iş yeri, restoran, bar, otel ve sağlık merkezlerinin, lavabo, tezgah, duş, küvet, banyo dolabı ve yüzey kaplaması ihtiyaçlarına ölçü bazında özel hizmet veriyor. Bunların yanı sıra Hare'de dikkat çeken ürünler arasında, arkadan aydınlatmalı veya kabartma desenli özel tasarım dekoratif duvar panoları yer alıyor. Hare'de bilgisayar teknolojisi ile kalıp sistemine dayanan geleneksel el işçiliği birleştirilerek, kendi deyimleriyle 'mekanların terziliği' yapılıyor. Dekorasyondaki son trendlere göre tasarımcıların hayal gücüyle şekillenen çizgiler kalıplara, kalıplar ise kişi ya da kuruluşlara özel tasarımlara dönüşüyor. Her türden yaşam alanına yönelik olarak, teknolojik ve fonksiyonel malzemeleriyle üretim yapan Hare, geniş renk ve doku seçeneğine sahip Corian ürünleri ile anahtar teslimi projeler gerçekleştiriyor. Mekân sahipleri ve mimarlar hazır projelerini diledikleri ölçü ve renk seçenekleri ile hayata geçirebiliyor. İstendiği takdirde Hare'de profesyonel tasarım ve üretim danışmanlığı hizmeti de veriliyor. Bunun yanı sıra tasarım ürünlerden hoşlananlar Adressistanbul'daki Q-Too mağazasına uğramalı. Danimarka'da 2005 yılının en iyi mobilya ve aksesuar tasarımcısı seçilen Hans Thyge Raunkjaer'ın çizgilerini taşıyan Q-Too, ev dekorasyonunda yalınlığı tercih edenleri cezp edebilir. Ayrıca ürünleri, tüm dünyada işlenmesi ve şekil verilmesi en zor metallerden olan yüksek kaliteli paslanmaz çelik, masif ahşap (teak, meşe ve kayın) ve camdan oluşuyor. Tasarımda yaratıcılık konusunda sınır kesinlikle yok. Habitat 2007 Sonbahar Koleksiyonunda yer alan Concetta Gallo tarafından tasarlanan vazolar, dekoratif tabaklar ve yastıklar, Alex Dreyer'in şehirli ve güncel yaklaşımlarının bileşimi olan Kasha koltuklar, Paris'teki Pompidou'dan esinlenen Alvino Bagni'nin Pidou isimli objesi Habitat standında tasarım tutkunlarıyla buluşuyor. Sezonun ana renklerini oluşturan, satsuma turuncusu, nar moru, rezene yeşili ve taş beyazı fuara dekorasyon modasını yansıtıyor.

ÇAĞDAŞ VE KLASİK
Koleksiyon'un yeni dönem tasarımları arasında ise Faruk Malhan tasarımı Madrigal kanepe ve puf serisi dikkat çekiyor. Hiçbir zamana ait olmayan, modası geçmeyecek ve kuşaktan kuşağa devam edecek çağdaş bir klasik olarak öne çıkan Madrigal, farklı ölçülerde kanepe ve puf alternatiflerinden oluşuyor. Çağdaş klasik tarzdan hoşlanmakla birlikte yeniliklere ve sürprizlere açık olan tasarım tutkunlarına yönelik kurgulanan bu seri, kumaş ve deri seçenekleri ile hem ev hem ofis ortamlarında kullanılabilmesiyle dikkat çekiyor.
Haberin fotoğrafları