kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Mudo Concept

Evlerde deniz serinliği

06.07.2007
Mavinin her tonu ve beyaz... Deniz kabukları, minareler, maket yelkenliler, çapalar, dümenler... Denizi hatırlatan her türlü simge sadece teknelerde değil, ev dekorasyonunda da beğeni topluyor. Siz de küçük aksesuarlarla evinize deniz kokusunu taşıyabilirsiniz..
Bu yaz ev dekorasyonunda öne çıkan trendlerin başında, deniz teması geliyor. Mobilyalardan, akla gelebilecek her türlü aksesuara kadar pek çok eşyada deniz havası hâkim. Lacivert beyaz çizgili koltuklar, duvara asılan dümenler, çapa motifli yastıklar, deniz kabuğundan mumluklar, yunus balıklı banyo perdeleri, gemici düğümleri veya denizci figürlü biblolarla deniz kokusunu evinize taşıyabilirsiniz. Özellikle bir deniz tutkunuysanız, evinizi bu konsepte uygun olarak dekore edebilirsiniz. Bunun için, mavi ve beyaz tonlarının hâkim olduğu mobilyalar seçerek işe başlayabilirsiniz. Örneğin IKEA mağazalarındaki lacivert-beyaz çizgili büyük koltuklar deniz temasına uygun olabilir. Riviera Maison mağazalarında da denizci temasının kendini hissettirdiği koltuklar, sehpalar, biblolar var. Beyaz üzerine lacivert işlemelerle süslenmiş berjer koltuklar, tam deniz konseptine uygun. Ayrıca Riviera Maison'da yine denizci motiflerinin yer aldığı yastıklar da dekorasyonunuzu tamamlayabilir. Evlerde denizci teması o kadar yaygınlaştı ki, artık sadece tekneler için tasarım yapan mekânlar, evler için de koleksiyon hazırlıyor. Evinde bir tekne havası yaratmak isteyenler için hizmet veren adreslerden biri, Bodrum ve Nişantaşı olmak üzere iki ayrı şubesinde hizmet veren Dekomarin. Burada aslında tekneler için tasarlanan objeler evler için de ilgi görüyor. Mağazada deniz temalı ve marin desenlerde yatak ve masa örtüleri, pikeler, perdeler, yastıklar, havlular, minder takımları ve aksesuarlar var. Desenler el boyası veya serigraf baskı üstüne el boyamasıyla yapılıyor. Renkleri ise tabii ki lacivert ve beyaz ağırlıklı. Yengeç ve balık şeklindeki yastıklar markanın en ilgi gören ürünleri.

AHŞAP YELKENLİLER
Evinizin mobilyalarını deniz temasına uygun olarak seçtikten sonra iş küçük detaylara geliyor. Bunun için gerçek deniz kabuklarından yapılmış dekoratif süsler kullanabilirsiniz. Örneğin Mudo Concept mağazalarında deniz yıldızları, istiridye mücevher kutuları, dev deniz minareleri, deniz kabuklu resim çerçeveleri bulabilirsiniz. Ayrıca denizciliği çağrıştıran ahşap yelkenliler, deniz fenerleri, mercan mumluklar, dümen şeklinde duvar saatleri, balık şeklinde duvar süsleri de var. Bütün bu küçük detaylarla evinizde farklı bir atmosfer yaratmanız mümkün. Pabetland mağazalarında da deniz temasına uygun olarak küçük dekoratif aksesuarlar satılıyor. Deniz yıldızı şeklinde seramik mumlukların yanı sıra içinde istiridye kabuklarının bulunduğu beyaz renkli mumlar da oldukça şık bir görünüm sunuyor. Deniz teması sadece evin salonunda değil banyolarda bile kendini hissettiriyor. Praktiker'de satılan ve yunus balıklarının süslediği banyo perdeleri ve sabunluk setleriyle banyonuzda huzurlu bir hava yarabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları