kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Laura Ashley

Evin en sıcak buluşma noktası

13.07.2007
İhtiyaçlar değiştikçe, mutfaklar evlerin en canlı yeri haline geldi. Artık sadece yemek hazırlanan yer olarak görülmeyen mutfaklar için yapılan yeni mobilyalar ve aksesuarlar ise oldukça renkli ve işlevsel..
Şehir yaşamının hızlı temposu, paylaşılan zamanları sınırlamakla birlikte, mutfakta geçirilen zamanı da eskiye göre artırıyor. Tasarımlar ise bu değişime özel çözümler üretebilme amacında. Siz tezgâhta çalışırken, tam karşınızdaki bir bar ya da bir ada sistemi sayesinde misafirinizi ağırlayabiliyorsunuz. Farklı tasarımlarıyla öne çıkan mutfaklar sunan Koleksiyon mağazasının yetkilileri, günümüz mutfaklarının şıklıktan öte, kullanım kolaylığına yönelik tasarlandığını söylüyor: "Stüdyo benzeri, pürüzsüz yüzeyli mutfak tasarımlarına baktığınızda, görsel şıklığı bozmamak adına tezgâhın üzerine bir tencere ya da açılmış bir süt kutusunu bırakmak istemiyorsunuz. Oysa mutfak bir üretim alanıdır ve hem psikolojik hem fiziksel anlamda size rahat kullanım alanları sunabilmelidir." Koleksiyon'da satışa sunulan İtalyan Valcucine'de farklı zevk, alışkanlık ve ihtiyaçlara cevap veren, kişiye özel mutfak modelleri var. Renkler, kaplama ve vernikler, ölçüler, malzemeler de farklı seçenekleriyle öne çıkıyor. Koleksiyon seçkisindeki mutfaklarda 100'den fazla kaplama ve lake seçeneği bulunuyor. Yine Koleksiyon'da satılan La Chamba çömlekler ise mutfağınız için hoş bir aksesuar olabilir. 700 yıl öncesi Pre-Kolombiya arkeoloji bölgesinde bulunan vazolar ve testilerden esinlenilerek tasarlanan bu çömlekler, çok da kullanışlı. IKEA mağazalarında da mutfak konusunda seçenek oldukça bol. IKEA yetkilileri 2007 yılında mutfaklarda iki trend olduğunu söylüyor: "Biri tüm ailenin yemekler için bir araya geldiği İskandinav tarzı, diğeri ise ailenin bir araya gelerek yemek yaptığı pratik ve eğlenceli country tarzı. Bu yılın en çok kullanılan materyalleri arasında, bıçak izine dayanıklı olması ve sıcaktan kolayca etkilenmeme özelliğiyle huş ağacı geliyor. Beyaz, kırmızı, turuncu ve mavi ise en çok tercih edilen renkler." Klasik ve modern mutfak modellerini bir arada bulabileceğiniz İstikbal Regina'da farklı renk seçeneklerinde mutfaklar mevcut. Bütün modellerde kullanılan raylı çekmece ve dolap sistemi, ankastre ürün kapakları, isteğe göre ada uygulaması, ahşap tabaklıklar, mutfağı daha konforlu bir yaşam alanı haline getirmeyi amaçlıyor.

TEKERLEKLİ TEZGÂHLAR
Mutfağın tasarımı kadar kullanılan aksesuarların seçimi de çok önemli. Bu yıl mutfakta öne çıkan en kullanışlı aksesuarlardan biri, tekerlekli mutfak tezgâhları. Hareket edebilme özelliği sayesinde mutfağın farklı bölgelerine taşınabilen bu tezgâhlar, genelde ahşap ve metal malzemeden yapılıyor. Alt kısımlarındaki raflara da sebzeden çatal bıçağa kadar birçok şey konulabiliyor. Mudo Concept mağazalarında çeşitli mutfak tezgâhları ve aksesuarları bulabilirsiniz. Özellikle baharatlıklar ve bulaşıklığı oldukça kullanışlı. Beymen Casaclub'da da küçük mutfak aksesuarları konusunda seçenek oldukça fazla. Burada yaz konseptine uygun olarak canlı renklerin hakim olduğu aksesuarlardan seçebilirsiniz. Son yıllarda modern ve sade çizgilere sahip mutfaklar daha çok rağbet görse de klasikten ve nostaljiden vazgeçemeyenler için de alternatifler var. Özellikle Laura Ashley mağazalarındaki mutfak mobilyaları ve aksesuarları romantik İngiliz evlerini günümüze taşıyor. Beyaz çatlak görünümlü ahşap dolap, masa ve sandalye takımları, pastel renklerdeki çiçek desenli perdeler, masa örtüleri ve tutacaklarla tamamlanıyor. Koçtaş ve Praktiker gibi büyük yapı marketlerinde farklı zevklere ve ihtiyaçlara yönelik mutfak alternatifleri var. Buralardaki hazır mutfakların yanı sıra masa sandalye takımları, baharatlıklar ve kavanozlar da dikkat çekici.
Haberin fotoğrafları