kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Gloster Eclipse

Uzanmışım kumsala...

22.06.2007
Artık plajda, havuz başında ya da bahçede güneşin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Bunun için konforlu bir şezlong ve pratik bir şemsiye yeterli..
Havaların ısınmasıyla plajlar ve havuzlar dolmaya başladı. Şimdi biraz serinlemek biraz da güneşten yararlanmanın tam zamanı. Özellikle büyük şehirlerde havuzlu evler giderek çoğalıyor ve bu imkâna sahip olanlar havuzlarını artık evlerinin içi kadar özenli dekore ediyor. Bu nedenle havuz mobilyaları da şıklık yarışına girdi bile. Havuzlarda suya ve klora dayanıklı mobilyalar, mavi tonları içeren minderler dikkat çekiyor. Şemsiye, şezlong gibi havuz mobilyalarında, en çok mavi olmak üzere beyaz, turuncu, fıstık yeşili ve siyah gibi renkler öne çıkıyor. Kaliteli malzemeden yapılmış havuz mobilyaları arayanlar ise tikağacından vazgeçmiyor. Bu yıl havuzlarda 'sling' kumaşın bir arada kullanıldığı şezlonglar, sentetik örgü ve sling sandalyeler, tikağacı masalar, yandan gövdeli şemsiyeler kendilerine yer buluyor. Öte yandan geniş güneşlenme koltukları da revaçta. Havuz başı keyfine eğlence katan barbekü partilerinde ise estetik görünümlü ve tikağacı ile uyum sağlayan barbeküler tercih ediliyor. İCA Home&Garden tarafından İngiltere'den ithal edilen Gloster şezlongları geniş ürün yelpazesiyle dikkat çekiyor. Örneğin ünlü tasarımcı Mark Gabbertas tarafından tasarlanan Eclipse, güneşin olduğu her yerde kullanılabilen şık bir ürün. Özel tasarımı sayesinde Eclipse'e oturmak, uzanmak, güneş banyosu yapmak ve hatta uyumak için bile isteğinize göre şekil verebiliyorsunuz. Solmaz, su ve leke tutmaz özellikli akrilik kumaştan üretilen FIM'in Ischia ve Capri güneş şemsiyeleri güneşin zararlı etkilerinden korunmanıza yardımcı oluyor. Yandan gövdeli olan ve tikağacın yapılan FIM güneş şemsiyeleri 360 derece dönebilme özelliğine sahip. Ayrıca dikey hareket edebilme özelliği sayesinde güneşe göre açı vermek de mümkün. Havuz başında ya da kumsalda güneşin keyfini çıkarmak için bir seçenek de hamakta uzanmak. La Rete hamaklar şıklığı ve rahatlığının yanı sıra dış hava koşullarına dayanıklı.

YENİ NESİL HAVLULAR
Plaja havlusuz da gidilmez değil mi? Kenzo'nun plaj havluları solmaya ve klora karşı oldukça dayanıklı. Son moda renk ve desenlerin kullanıldığı Kenzo havlularının standart ölçülerin dışında oldukça büyük x-large modelleri de bulunuyor. Solmayan ve leke tutmayan Sunbrella kumaşıyla kaplanan rengarenk plaj minderleri ise havuzlara sevimli bir hava katıyor. Mudo Concept mağazalarında da her türlü zevke yönelik, rengarenk şezlong çeşitleri bulunuyor. Estetik bir görünüme düşkün iseniz sentetik rattan, taşıması kolay ve pratik bir tercih yapmak istiyorsanız ahşap kanvas veya katlanabilir şezlong alternatiflerini değerlendirebilirsiniz. Bu şezlonglar aynı zamanda su tutmuyor ve formunu yıllarca koruma özelliğine sahip. Botanika'nın Gardener markalı 'şemsiyeli sandalyeleri' ise üç farklı boyda satışa sunuluyor. Üstelik Gardener şemsiyeli sandalyeleri katlayıp sırt çantası gibi taşıyabiliyorsunuz. Fermob markasının Alize isimli şezlongları, ayakları lake boyalı, sırt ve oturma yerleri polyester kaplı PVC'den oluşuyor. İki konum ayarı bulunan bu model, kullanışlı ve şık görünümlü. Havuz başı için şezlongların, şemsiyelerin yanı sıra daha küçük detaylar da tasarlanıyor. Pabetland mağazalarında deniz kabuklu mumluklar, deniz temalı tea light'lıklar, şık meyvelikler, fenerler ve canlı renkleriyle dikkat çeken tabureler bulabilirsiniz. Koleksiyon, Bauhaus, Praktiker ve IKEA mağazalarında da havuz ve plaj alışverişleriniz için seçenek oldukça fazla.
Haberin fotoğrafları