kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

dvd ekranı

Yavuz Baydar
03.08.2007
Miami Vice Sezon 1 / Bölüm 2 (D Home)
Dizi:
* * * * / DVD ekstralar: * * * *
Crockett and Tubs'ı özlemişiz. Michael Mann'in Miami'yi, Armani giysileri, mojito ve margaritayı, okyanus esintilerini ekrana taşıyan polisiye dizisinin ilk sezonunun ikinci bölümünde dokuz saate yakın serüven var. Peter Gabriel'den Eric Clapton'a uzanan müzikler kadar ekstralar da ilginç: 1980'lere ta başından damga vuran bu dizi, ekranları nasıl ertkiledi? Ayrıca, Miami diziyle birlikte nasıl değişti? 20 yılı aşan sürenin yıpratamadığı, hâlâ yeniliklerle dolu bir seyirlik. Kaçmaz.

Curse of the Golden Flower / Altın Çiçeğin Laneti (Tiglon)
Film:
* * * * / DVD ekstralar: * *
Çin, Tang Hanedanlığı'nın sonları, 10. yüzyıl. Chongyang Festivali'nin gecesinde saray altın çiçeklerle dolmuştur. İmparator (Chow Yun Fat) beklenmedik şekilde ortanca oğlu Prens Jai (Jay Chou) ile saraya döner. Yıllar boyunca, imparatoriçe ve üvey oğlu Veliaht Prens Wan (Liu Ye) arasında yasak bir ilişki vardır. Tuzağa kısıldığını hisseden Prens Wan, imparatorun doktorunun kızı olan gizli aşkı Chan (Li Man) ile saraydan kaçmanın hayallerini kurmaktadır. Zhang Yimou, megalomani ve iktidar tutkusu hakkında yine göz kamaştırıcı, büyüleyici bir filme imza atmış.

Good German / İyi Alman (WHV/ Tiglon)
Film:
* * * * / Ekstralar: Yok
Amerikalı gazeteci Jake Geismer'in (George Clooney) savaş sonrası Berlin'de ne bulmayı umduğunu kim bilir? Barışı belki de. Ya da en azından bir hikâyeyi. Ama kesinlikle güzel, acı dolu biricik aşkı Lena'yı (Cate Blanchett) değil. Ama bir aldatmanın izini sürerek Lena'ya ve yeni sevgilisi genç ve entrikacı onbaşıya (Tobey Maguire) kadar ve kimsenin -Jake hariç- ilgilenmediği cinayete ulaşır. Steven Soderbergh, 1940'ların atmosferinde geçen bu modern kara filmde bugünün en popüler üç yeteneğini bir araya getiriyor. Kamera arkasına kendisi geçmiş, Michael Kurtiz'in klasiği Casablanca'dan çok etkilenmiş, o dönemin siyah-beyazlarına öykünerek bir sinema keyfi sunmuş.

All the Little Animals / Tüm Küçük Hayvanlar
Film:
* * * / ekstralar: Yok
1998 tarihli bu film, hayli sıradan gibi duran senaryosuna rağmen, hem kamera çalışması hem de John Hurt ve Christian Bale'in olağanüstü oyunları sayesinde beğeni kazanmıştı. Öykünün merkezinde hafif geri zekâlı, çocuksu Bobby Platt var. Annesi ölünce üvey babasının baskısına maruz kalıyor. Çünkü yaşlı adam annenin mülkünü ele geçirmek istemekte ve çocuğa kötü davranmaktadır. Bobby dayanamaz ve kaçar. Ve ıssız kırın ortasında, Mr. Summers adlı bir yalnız adama rastlar. Bu garip adam doğayı korumakta, yolda ölen hayvanları görmektedir. Bu ikilinin ilişkisinden doğan öykü, gerçekten de izlemeye değer.
Haberin fotoğrafları