kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Eylül 2007, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Pabetland buz kovası

Buzzz gibi aksesuarlar

03.08.2007
Sıcak yaz günlerinde serinlemek için en çok tüketilen şeylerden biri, bol buzlu içecekler. Peki bu içecekleri hazırlamak için yeterli araç gereciniz var mı? Çelikten bir buz kovası, elektrikli bir buz kıracağı veya şekilli buz kalıpları ihtiyacınızı giderebilir..
Sıcaklıkların 35-45 derece civarında seyrettiği bu kavurucu yaz günlerinde herkes serinlemek için farklı yöntemler deniyor. Örneğin kocaman bir bardak dolusu bol buzlu bir limonataya kim "Hayır," diyebilir ki? Durum böyle olunca da yaz mevsiminin vazgeçilmezleri arasında buzlu içecekler ön sıralarda yer alıyor. Yaz aylarında pek çok kafenin demirbaşı olan buzlu içecekleri, evinizde de yapabilirsiniz. Buz kalıbı, buz kıracağı, buzluk, buz yapma makinesi, buz kovası, buz maşası gibi birçok aksesuar bunun için size yardımcı olacak. Buzlarınız renkli mi, şekilli mi yoksa sade mi olsun? Bu yıl şekilli buzlar çok moda. Pabetland mağazalarında ilginç şekilli buzlar hazırlamanıza imkân sağlayacak kalıplar bulabilirsiniz. Çiçek, meyve, yıldız, kar tanesi, midye veya kalp şeklindeki buzlar, misafirleriniz için sürpriz olabilir.

RENKLİ BUZLAR
Serinlerken aynı zamanda içeceğinizin servisi de sizin için önemliyse buzları renklendirmeyi deneyebilirsiniz. Buz kalıplarını suyla doldururken içine küçük nane yaprakları veya meyve parçaları koyabilirsiniz. Böylece şık bir görüntü elde etmeniz mümkün. IKEA mağazalarında da buzla ilgili aksesuarlar konusunda alternatifler var. Mavi, sarı, pembe gibi canlı yaz renklerini taşıyan farklı şekillerdeki buz kalıpları pratik bir kullanım imkânı sunuyor. IKEA mutfak aksesuarlarıyla yaz sıcaklarında hazırlanacak soğuk içecekler, sıvı tüketiminin artırılmasını eğlenceli hale getirebilir. "Yaz aylarında buz yetiştiremiyorum," diyorsanız, bir buz yapma makinesi alabilirsiniz. Praktiker'de bulabileceğiniz buz yapma makinesi 24 saatte 12 kilogram buz üretebiliyor. Yaptığınız bu buzları saklamak içinse birbirinden şık kovalar var. Buz kovası konusunda tercih edebileceğiniz markalardan biri, Jumbo. Sade bir görünüme sahip Jumbo buz kovası, buzu 12 saat erimeden muhafaza edebiliyor. Buz maşasının boyutu ise kovayı eğmeden dipte kalan buzları tutabilecek uzunlukta tasarlanmış. Monev mağazalarında da çeşitli buz kovası modelleri bulabilirsiniz. WMF markalı paslanmaz çelik buz kovaları buz maşalarıyla takım olarak satılıyor. ESSE mağazalarında da bu tarz ürünlerin yanı sıra buz kırabilen blender da bulabilirsiniz. Essenso power blender, buz kırabilen güçlü bıçaklara sahip bir ürün olarak ilgi çekiyor. Mudo Concept mağazalarındaki şeffaf buz kıracağının ise farklı renkleri var. Mudo'da buzları küçük parçalara ayırmak için ayrıca elektrikli bir model de mevcut. Habitat mağazasında da ilginç tasarıma sahip bir buz kıracağı satılıyor. İCA Home&Garden tarafından ithal edilen Blomus markalı buz aksesuarları arasında bar seti işinize yarayabilir. Firmalar içeceklerinizin soğukluğunu muhafaza edebilecek pratik ürünler de sunuyor. Karınca Design'da bulabileceğiniz, 'Way Cool Way Hot' adlı mini soğutucu, farklı tasarımının yanı sıra gürültüsüz olmasıyla dikkat çekiyor. Ev barlarında, arabayla seyahat ederken, açık piknik yerlerinde, ofislerde, yat ve balıkçılıkta kullanabileceğiniz bu ürün, düşük güç tüketimi, basit yapısı, kolay taşınması ve fanlı soğutma teknolojisiyle tercih edilebilir. Pikniğe giderken "İçeceklerim ısınacak," ya da "Meyvelerim bozulacak," gibi endişelere son vermek için ise bir buzluk edinmeniz gerekiyor. Campingaz Isotherm Extreme Cooler, içine koyduğunuz her türlü yiyecek ve içeceğin soğukluğunu Campingaz'ın özel buz paketlerini kullandığınızda 36 saate kadar koruyabiliyor. Gardena-Dost tarafından ithal edilen bu ürünü plajda, piknikte, yolculukta kısacası farklı amaçlara yönelik kullanabilirsiniz. Bauhaus'ta da çeşitli buzluk modelleri bulabilirsiniz.
Haberin fotoğrafları