kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Borsa %0.36 artışla kapandı

Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Borsa %0.36 artışla kapandı
Dış piyasalarda, merkez bankalarının faiz kararları ve ABD ekonomik verilerinin etkisiyle gelen dalgalı hareketleri izleyen İMKB, son dakikalardaki toparlanmayla günü yüzde 0.36 artışla kapattı.

Ulusal 100 endeksi 48,690.33 ile 49,914 puan arasında hareketlerin ardından, 180.01 puan artışla 49,601.39 puandan kapandı. İşlem hacmi ise 1.52 milyar YTL ile dünkü 1.42 milyar YTL'ye göre hafif arttı.

Ak Yatırım Araştırma Müdürü Alim Telci, "Volatilite endeksi çok yüksek, bu endeksin yüksekliği piyasanın ne kadar trendsiz olduğunu gösteriyor. Bence dış piyasalar faiz indirimi yapılmadan ekonomilerin toparlamasını satın almaya çalışıyor. ABD'de faiz indirimi olmadan bu tür hareketler bence satış fırsatı olarak değerlendirilmeli" dedi.

Avrupa borsaları, Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Jean-Claude Trichet'nin basın toplantısında gelecekte faiz artışlarına dair açık bir sinyal bulunmaması nedeniyle olumluya döndü.

Wall Street ise Wal-Mart Stores ve diğer perakende satış şirketlerinin yüksek satış rakamları ve olumlu ekonomik verilerin mortgage piyasası çalkalanmasının ekonominin genelini vuracağı endişeleri yatıştırmasının ardından yükselişle açıldı.

Avrupa Merkez Bankası ve İngiltere Merkez Bankası bugün yaptıkları toplantıların ardından faiz oranlarını değiştirmediler.


REUTERS