kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
SABAH gazetesi Otomotiv Editörü Ufuk Sandık, 420 bg’lik Audi R8 ile Katalunya pistinde test sürüşü gerçekleştirdi.

Lüks markalar Türklere spor oto yetiştiremiyor

20.08.2007
Fiyatları 200 bin ile 600 bin Euro arasında değişen lüks markalar, Türk zenginlerin talebine yetişmekte zorlanıyor. Distribütörler, talebi karşılamak için yurtdışından daha fazla kota istiyor..
İLİŞKİLİ HABERLER
Lüks markalar Türklere spor oto yetiştiremiyor
Türkiye otomobil pazarında yaşanan daralmaya rağmen, lüks otomobil segmentinde işler yolunda. Fiyatları 200 bin ile 600 bin Euro arasında değişen Lamborghini, Bentley, Ferrari, Maserati ve Audi gibi markaların bulunduğu lüks otomobil markaları, Türk zenginlere otomobil yetiştiremiyor. Büyüyen lüks segment pazarı nedeniyle, dev markalar Türkiye pazarını mercek altına aldı. Orta sınıf otomobil markaları kampanyalarla ellerindeki stokları eritmek için çabalarken, lüks markalar ise yoğun talebi karşılayabilmek için kotalarını artırmaya çalışıyor. Kotalarını artırmaya çalışan markalardan biri de Audi. Özellikle yeni spor modeli R8'in gördüğü ilgi üzerine, Türkiye'ye ayrılan kotayı 3'ten 10'a çıkarmayı başaran Audi, 2008 yılı için ise kotayı 20 adete yükseltti.

TAMAMI SATILDI
Lamborghini, Bentley ve Audi'nin Türkiye Müdürü Gino Bottaro, geçen yıl Auto Show Fuarı'nda tanıttıkları R8'in büyük ilgi gördüğünü belirterek, "Audi ile yaptığımız görüşmeler sonucunda kota sayısını 10 çıkardık. Tamamını sattık kaparolarını da aldık. Bu Lamborghini ve Bentley için de geçerli. Kotamız olsa daha fazla satarız" dedi. Ocak-temmuz aylarında pazar geçen yıla göre yüzde 25 daralırken, lüks otomobil segmenti yüzde 6.6 büyüdü. Ocak temmuz aylarında 8 bin 403 adet lüks otomobil satıldı. Lüks oto segmentinde yer alan Audi'nin de satış grafiği yükseldi. 2006 yılının 7 ayında 2 bin 628 adet satış gerçekleştiren Audi, bu yıl yüzde 3.6 artışla 2 bin 723 adet satış yaptı. Bottaro, yıl sonunda toplam lüks otomobil segmentinin 17 bin 800 adede ulaşacağını tahmin ettiklerini belirterek, Audi'nin satış hedefinin ise 5 bin 500 adet olduğunu kaydetti.
Haberin fotoğrafları