kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Bursa İpek Yolu Film Festivali 7 Aralık'ta başlıyor

SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Ulusal film yarışması ve Sinematürk dergisinin Bursa Büyükşehir belediyesiyle ortaklaşa düzenledikleri II. Ulusal Bursa İpek Yolu Film Festivali bu yıl 7-13 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek. Bu yıl yapılan Festival'de ilk defa Ulusal Kısa Film ve Ulusal Belgesel Film yarışmaları gerçekleştirilecek.

II. Ulusal Bursa İpek Yolu Film Festivali, belgesel ve kısa film yapımını özendirmeyi, gelişmesine katkıda bulunmayı, yeni sinemacıları desteklemeyi, onların sinema sektörü ile bütünleşmelesini amaçlıyor.

Festivale, 1 Aralık 2006 tarihinden sonra hazırlanmış olan yapımlar katılabilecek. Herhangi bir kategori sınırlandırması olmayan festivale katılacak filmlerin 20 dakikayı geçmemesi ve mini DV, Betacam SP, High Definition ve DVD ile çekilmiş ya da bu formatlara aktarılmış olması gerekiyor.

Yarışmada seçilen en iyi 8 bin YTL para ödülü ve Altın Karagöz-Hacivat heykeli sahibi olacak. Ulusal belgesel film yarışmasında ise en iyi 5 filme 5 bin YTL verilecek.

Ulusal Kısa Film Yarışması'na ve Ulusal Belgesel Film Yarışması'na katılmak isteyen sinemacıların başvuru formları ve filmlerini birlikte 20 Ekim 2007 tarihine kadar teslim etmeleri gerekiyor.