kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Feliks kasırgası Nikaragua'yı vurdu: 38 ölü

Yeni Haber
Son yılların en şiddetli kasırgalarından birisi olan Feliks, Nikaragua'da en az 38 kişinin ölümüne, 200 kişinin kaybolmasına, 50 binden fazla kişinin de evsiz kalmasına neden oldu.

Saatteki hızı 270 kilometreye ulaşan ve ülkenin özellikle kuzeydoğusunu 'süpüren' tropikal fırtına Feliks, zayıf ve bambudan yapılmış 9 bin evi yerle bir etti.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Kasırganın yıktığı bölgeleri ziyaret eden Nikaragua Cumhurbaşkanı Daniel Ortega, "200'den fazla kişi kayboldu. Gerçekten ciddi bir zarardan bahsediyoruz" dedi.

Ülkenin kuzeyindeki otonom bölgenin valisi Reynaldo Francis ise, "Sellerin sürüklediği cesetlerin olduğuna dair bilgiler alıyoruz. Kasırgadan en çok etkilenen, yaşadıkları yerleri terk etmek istemeyen Miskito yerlileri oldu. 52 Miskito balıkçısı kayıp" diye konuştu.

Balık ve kaplumbağa avcılığı ile geçinen Miskitoların sayısı Nikaragua'da 100 bin, Honduras'ta ise 35 bin olarak biliniyor. Yerliler, zayıf yapılı tahta evlerde yaşıyor.

Uzmanlar Feliks fırtınasının, 1998 yılında Orta Amerika'yı vuran ve 10 bin'den fazla kişinin ölümüne neden olan Mitch kasırgasını hatırlattığını bildiriyor.

(CHA)