kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Sağlık turu

İNGİLTERE
Enfarktüs sonrası zayıflamak tehlikeli
İngiltere'nin ,başkenti Londra'daki Royal Brompton Hastanesi'nde çalışmalarını yürüten Prof. Dr. Stefan Anker, kalp sorunu ya da kalp krizi yaşanmadan önce kilo vermenin önemli olduğunu vurguladı, aynı faydanın kalp sorunu yaşandıktan sonra ortaya çıkmadığını söyledi. Anker, "Obez olarak nitelendirilen hastaların kriz geçirdikten sonra hayatta kalma şansının daha fazla olduğunu tespit ettik. Kilolu olmak her zaman kötü değil" dedi.

TÜRKİYE
Annesinin böbreğiyle hayata tutundu
Henüz bir aylıkken iki böbreğinin de çalışmadığı anlaşılan ve 3 yaşındayken günde 12 saat diyaliz makinesiyle yaşamaya başlayan 5 yaşındaki Aleyna'ya annesinin böbreği takıldı. Hastalığı nedeniyle yaşıtlarını 3 yaş geriden takip eden Aleyna, naklin ardından 10 kilo alıp 21 kiloya ulaşarak yaşıtlarını yakaladı.

FRANSA
Uzun evliliğin sırrı, ayrı yatak
Fransız Le Figaro gazetesi, uzun ömürlü evliliğin sırrının odaları ayırmak olduğunu yazdı. Gazete herkesin kendine ait alana ihtiyacı olduğunu, bu hissin evlendikten sonra da değişmediğini yazdı. Kişisel alana sahip olmayanların kendilerini "sıkışmış ve rahatsız" hissettiğini belirten gazete, "Aynı yatakta duydukları rahatsızlık çiftlerin arasındaki aşkın da ortadan kalkmasına neden oluyor" dedi.