kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
ÜNLÜLERİN MODACISI... Valentino, meslek hayatı boyunca tasarımlarıyla ünlü kadınları büyülemeyi başardı. "Siyah ve beyazdan sonra benim için üçüncü renk kırmızıdır" diyerek kıyafetlerinde bu renge yer veren Valentino'nun müşterileri arasında, Elizabeth Hurley, Julia Roberts, ve Gwyneth Paltrow gibi ünlü isimler yer alıyor.

45'inci yılda bıraktı

DIŞ HABERLER
Ünlü İtalyan modacı Valentino, 45 yılın ardından emekliye ayrılmaya karar verdi..
Moda dünyasına yön veren en ünlü İtalyanlardan Valentino Clemente Ludovico Garavani ya da birçoğumuzun daha iyi bildiği ismiyle Valentino, 45 yıllık moda geçmişinin ardından emekliye ayrılacağını açıkladı. Koleksiyonlarını son kez ekim ve ocakta Paris'teki defilelerde sergileyecek olan Valentino'nun baş desinatörlük görevini genç modacılardan Alessandra Fachinetti'ye devredeceği söyleniyor. 75 yaşındaki Valentino, hayalindeki meslek olan modayı öğrenmek için 17 yaşında Paris'e yerleşti. Paris'te ünlü modaevleri için çalışan Valentino, 1959'da tekrar ülkesi İtalya'ya dönüp, kendi ismini taşıyan modaevini açtı. Yanında eşcinsel Fransız sevgilisi yazar Gerald Nanty olan Valentino, böylece markalaşma yolunda ilk adımları attı.

ONUN ADI 'KIRMIZI'
1962'de Floransa'da ilk büyük defilesini yapan Valentino, yeteneğini dünyaya kısa sürede duyurmayı başardı. 1960'ların ortasına gelindiğinde ünlü logosu "V"yi kullanmaya başlayan Valentino, kısa sürede Elizabeth Taylor, Jacqueline Kennedy Onassis gibi dönemin tanınmış kadınlarını etkisi altına aldı. "Hiçbir erkek yanında erkek çocuğuna benzeyen bir kadınla dolaşmak istemez" sözleriyle tanınan; kreasyonlarında kadının duygusallığını, dişiliğini ve şehvetini yansıtan ünlü modacı aynı zamanda, kıyafetlerinde kırmızı renge sık yer vermesiyle de tanındı.
Haberin fotoğrafları