kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC
Zafer Yıldırım Zafer Kurşun

İstinyePark tüketiciden sonra halkla buluşacak

Açılışı 21 Eylül'de yapılacak olan İstinyePark'ın ortaklarından Orjin Grup'un Eş Başkanı Kurşun, tüm projelerden oluşacak bir portföyle gayrimenkul yatırım ortaklığı kuracaklarını açıkladı..
Avrupa yakasının en yeni alışveriş merkezi İstinyePark 21 Eylül'de kapılarını açıyor. Orjin Grup ve Doğuş Grubu'nun ortaklığı ile kurulan İstinyePark toplam 87 bin metrekarelik alışveriş alanında 300 mağaza hizmet verecek. Orjin Grup ortaklarından Zafer Kurşun, alışveriş merkezindeki markaların sadece A segmentine değil, B ve C'ye de hitap edecek şekilde seçildiğini, İstinyePark'ın tüm segmentlerin bir bileşimine hitap edeceğini söyledi. Kurşun, 87 bin metrekarelik alışveriş merkezi alanı için çok talep olduğunu, 30 bin metrakere daha olsa yine de satabileceklerini söyledi. Kurşun, gayrimenkul sektöründe büyüyeceklerini belirterek, aralarında İstinyePark'ın da bulunuduğu sahip oldukların gayrimenkuller ve yaptıkları projelerden oluşacak portföyü gayrimenkul yatırım ortaklığına dönüştürerek halka açacaklarını söyledi.

270 MİLYON DOLARA MAL OLDU
270 milyon dolara mal olan İstinye Park'ın alışveriş alanı 87 bin metrekare. Ortalama kira bedelinin ise 55 Euro olduğu açıklandı. Projede ayrıca 190 bin metrekarelik yerleşim birimleri yer alıyor. Projenin yıllık kira gelirinin 100 milyon dolara yakın olacağı belirtiliyor. Yapılan hesaplamalara göre satış gelirinin 300 milyon doların biraz üstünde olması beklenen konut bölümünün ilk etabı kasım ayında teslim edilecek. Orjin Grup ortaklarından Zafer Kurşun kendilerine yabancı ortaklık için çok sayıda teklif geldiğini belirtirken, 'Şu anda milyar dolar verseler hissemizi satmayız. Finansman ihtiyacımız yok. Gayrimenkul yatırım ortaklığı aracılığıyla halka açılacağız' diye konuştu. Zafer Kurşun 2003'te araziyi yerli danışmanlara gösterdiklerini ve buraya ilişkin kendilerine verilen raporda, "bu araziden ancak outlet merkezi olur" tavsiyesi çıktığını hatırlatarak, şöyle konuştu: "Biz fizibiliteye başlarken, buradaki konut alanlarının metrekaresini bin 500 dolardan satabilecek şekilde bütçelemiştik. Ancak bu arada Türkiye değerine katladı. Şu anda metrekare fiyatları 4 bin dolara kadar çıktı."