kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 6 Eylül 2007, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
Kanal 1
ABC

Öcalan’ın avukatları Meclis komisyonlarında

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın avukatlığını yapmış olan dört DTP milletvekili Meclis Komisyonlarında DTP'ye ayrılan kontenjandan, Komisyon üyesi oldular.

Öcalan'ın avukatlarından Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk Anayasa Komisyonunda, Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Plan ve Bütçe Komisyonunda, Batman Milletvekili Ayla Akat Ata Adalet Komisyonunda, Batman Milletvekili Bengi Yıldız Milli Savunma ve AB Uyum Komisyonunda görev aldılar.

Siyasi partilerin milletvekili sayılarına göre, komisyonlarda kaç milletvekili ile temsil edileceği belirlendi. Buna göre, Plan ve Bütçe Komisyonunda DTP'ye iki üyelik düşerken, diğer komisyonlarda birer üyelik düştü.

BİRİ DIŞINDA BÜTÜN DTP'LİLERE GÖREV

DTP'nin 20 milletvekilinin bulunması nedeniyle Siirt Milletvekili Osman Özçelik dışında tüm DTP milletvekilleri Mecliste görev aldı. Özçelik'in kendi isteği doğrultusunda komisyonlara girmediği belirtildi.

Böylece DTP'li 15 milletvekili komisyon üyesi olurken, Bengi Yıldız ve Nuri Yaman ikişer komisyona üye oldular.

DTP'li diğer 5 milletvekili ise Grup ve Meclis yönetiminde yeraldılar. Mardin Milletvekili Ahmet Türk DTP Grup Başkanı, Diyarbakır Milletvekili Selahattin Demirtaş ve Van Milletvekili Fatma Kurtulan Grup Başkanvekili, Muş Milletvekili Sırrı Sakık da TBMM İdare Amiri oldu.

DTP Milletvekilinin görev aldıkları komisyonlar şunlar:
Aysel Tuğluk (Anayasa Komisyonu), Ayla Akat Ata(Adalet Komisyonu), Bengi Yıldız (Milli Savunma Komisyonu ve AB Uyum Komisyonu), Nuri Yaman (İçişleri Komisyonu ve KİT Komisyonu), Sebahat Tuncel (Dışişleri Komisyonu), Şerafettin Halis (Milli Eğitim Komisyonu), Özdal Üçer (Bayındırlık, İmar,Ulaştırma ve Turizm Komisyonu), Pervin Buldan (Çevre Komisyonu), Sevahir Bayındır (Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu), Mehmet Nezir Karabaş (Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu),İ brahim Binici (Tarım,Orman ve Köyişleri Komisyonu), Emine Ayna (Dilekçe Komisyonu), Gülten Kışanak ve Hasip Kaplan (Plan ve Bütçe Komisyonu), Akın Birdal (İnsan Hakları Komisyonu).

(ANKA)